Ma egy éve kezdődött el Magyarország eddigi legnagyobb e-sport rendezvénye, a V4 Future Sports Festival

Ma egy éve kezdődött el Magyarország eddigi legnagyobb e-sport rendezvénye, a V4 Future Sports Festival

Egymillió eurós összdíjazás, igazi világsztárok és egy izgalmakkal teli hétvége kezdődött kereken egy éve!

Ma egy éve, 2018 március 23-án rajtol el az a háromnapos hosszú hétvége, ami a mai napig Magyarország, de talán a régió legnagyobb e-sport fesztiválja volt. A csapatok és a játékosok összesen négy játékban mérték össze erejüket: CS:GO, LoL, Fifa és Clash Royale. Szerencsére a versenyek végére magyar győztest is ünnepelhettünk, hiszen Gabinho bezsebelte a V4 FIFA győzelmet, de Clash Royale-ban is jól szerepeltek hazánk fiai. 

A V4 a maga nemében történelmi jelentőségű rendezvény volt hazánk e-sport életében, a FIFA torna sikertörténete pedig feltette az i-re a pontot. Az élete első LAN-ján résztvevő Gabinho jó néhány a nemzetközi szinten is jegyzett ellenféllel szemben bizonyított, taktikus és okos játékkal legyőzte az útjába kerülőket - a fináléban a lengyelek legjobbját 8-5-ös összesítéssel küldte padlóra - és mindössze 17 évesen felült a régió legjobb játékosának fenntartott trónjára, ezzel bezsebelve a fődíját és a kupát. A döntőről ha lemaradtál vagy esetleg szívesen visszanéznéd, akkor az alábbi csatornán megteheted!

A torna legnagyobb durranása természetesen a CS:GO volt, hiszen amellett, hogy itthon is hatalmas közönségnek örvend a játék, olyan csapatok látogattak Budapestre, mint a FaZe, a Mousesports és az akkor még egyben lévő Virtus.pro. A csoportkör papírforma eredményét követően a FaZe, HR, VP és Mousesports négyes jutott be a playoffba. Ekkor viszont elkezdődött az igazi dráma, mivel a lengyelek kiejtették a FaZe-t és hirtelen a döntőben találták magukat, hosszú idő óta először. Az akkor még Pasha, byali, NEO, Snax és MICHU-ból álló ötös hatalmas szeretetet kapott a magyar rajongóktól, aminek végül az lett az eredménye, hogy Pasha kiragadta Redeye kezéből a mikrofont és elmondott egy ikonikus mondatot, ami a mai napig tisztán csenghet a rajongó fülében.

A döntő végül borzasztó szorosra sikerült, főleg azért, mert az első meccsen 16-8-ra könnyedén győzött a Mouz, de Cobblestone-on valami kegyetlenül visszavágott a VP és 16-2-re verték oskarékat. A döntő pálya végül Train volt, amit a sírból hozott vissza 16-14-re a Mouz, ezzel pedig megnyerték a kupát. Érdekesség egyébként, hogy ez volt a VP utolsó döntője, ezután leginkább csak lefelé vezetett az út számukra.LoL-ban végül az eSuba tudott győzedelmeskedni a lengyel Illuminar ellen. Clash Royale-ban pedig a lengyel Wrobelek vitte haza a fődíjat.

Egy igazán meghatározó eseménye volt ez a magyar e-sportnak, ami persze az állami támogatás nélkül nem jöhetett volna létre, de ezenfelül kellett az egész szervező csapat kemény munkája is, ami végül meghozta a gyümölcsét. Szívből remélem, hogy a jövőben még lesz hasonló vagy éppen nagyobb rendezvény Budapesten, ahol újra átélhetik az e-sport rajongók a tavalyi élményeket.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!