Így fog működni a Fortnite világbajnokság! - További részleteket osztott meg az Epic Games

Elmagyarázták a selejtezők felépítését és felfedték a férőhelyek számát is!

Valamivel több mint két hét múlva elindulnak a Fortnite világbajnokság selejtezői, egészen idáig viszont alig lehetett tudni részleteket az összesen 40 millió dolláros díjazással rendelkező versenyről. Tudtuk mikor lesz, hogy mennyi rajta a nyeremény, és hogy lesz Solo, illetve Duo formátum, de körülbelül ezzel fel is soroltuk az összes ismert információt. A fejlesztők azonban nemrég kiadtak egy tartalmas információcsomagot.

A selejtezők április 13-án indulnak el a Solo formátummal, ezt követi majd a következő héten a Duo. Tíz héten át váltogatják majd egymást a Solo és Duo selejtezők.

Az online kvalifikációk felépítése

Arena Mode

Ez egy folyamatosan elérhető mód lesz a hét során, amelynek köszönhetően ti magatok oszthatjátok be az időtöket. Ez az első lépcső a kvalifikációnál, ugyanis, ha sikerül megütni az elég magas szintet, akkor megnyílik számotokra a következő szint, a World Cup Online Open.

Online selejtező elődöntő

Ezt minden szombaton rendezik meg, azok a játékosok, akik ide bejutották három órát, illetve tíz mérkőzést kapnak, hogy bizonyítsanak. Innen minden régióban a legjobb 3000 játékos juthat tovább az Online Open Finalsba, amit másnap vasárnap rendeznek meg.

1 millió dolláros Online Open Finals

Az elődöntőben megszerzett pontokat resetelik, mindenki tisztalappal indul. Itt is három órát és maximum 10 meccset kapnak a játékosok, hogy eldöntsék ki a legjobb. A legjobban teljesítő játékosok meghívást kapnak a New Yorkban megrendezésre kerülő döntőbe.

Íme a táblázat a férőhelyekről, Európából a Soloból minden héten 8 ember mehet tovább, Duoban pedig 4 csapat.

Pontozás

Solo

  • Victory Royale: 10 pont
  • 2-5. hely: 7 pont
  • 6-15. hely: 5 pont
  • 16-25. hely: 3 pont
  • Minden skalp: 1 pont

Duo

  • Victory Royale: 10 pont
  • 2-3. hely: 7 pont
  • 4-7. hely: 5 pont
  • 8-12. hely: 3 pont
  • Minden skalp: 1 pont

Szabályok

Minden játékosnak, aki bejut a heti döntőkbe rendelkeznie kell 2FA-val az accountján. Minden résztvevőnek el kell fogadnia in-game a hivatalos szabályzatot, továbbá minden indulónak legalább 13 évesnek kell lennie, a kiskorúaknak pedig szülői engedéllyel kell rendelkezniük arra vonatkozóan, hogy hozzájárultak a részvételükhöz. A játékosok fiókjának minimum level 15-ösnek kell lennie.

További részletek és a pontos menetrend dátumra bontva EZEN az oldalon! Hajrá magyarok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!