Idén is lesz magyar érdekeltség a SEC versenyén

A Budapest Five együttese biztosan ott lesz a SEC csoportkörében.

Idén is megrendezésre kerül a délkelet-európai bajnokság, azaz a SEC, mely már a kilencedik szezonnál tart, ráadásul magyar érdekeltség is lesz, hiszen az már biztos, hogy a Budapest Five csapata ott lesz a csoportkörben, hiszen a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságban elért eredményüknek köszönhetően már a csoportkörben várják az ellenfeleiket. Ennek köszönhetően ez lesz a második olyan szezon zsinórban, amikor biztosan szerepel magyar csapat a bajnokságban, hiszen a nyolcadik szezonban még HyperioN e-Sport névvel játszó hussaR vezette csapatnak szoríthattunk.

Az idei bajnokság egy újabb rendszerben fog zajlani, már a kvalifikációk terén is. A résztvevő országok (Románia, Bulgária, Görögország, Magyarország, adriai országok) mellett szerepet kap a GO4CSGO SEE márciusi döntője is, hiszen TOP 4-ben végzett csapatai helyet kapnak a regionális döntőkben. Emellett két-két nyílt selejtező indul régióként, melyeknek győztesei szintén helyet kapnak a regionális döntőkbe, melynek legjobb három helyezettje kerül be a csoportkörbe a BP5 mellé. A tét pedig idén sem kicsi, hiszen az első helyezett 2000 euróval gazdagodik majd.

Gabessonék mellett további négy csapat kap még meghívást a bajnokságra, akiket a regionális döntőkből érkéző hármas fog majd kiegészíteni, így alakul majd ki a nyolc csapatos csoport. A magyar selejtezők március 31-én illetve április 7-én kerülnek megrendezésre, melyekre IDE kattintva ti is nevezhettek. A bajnokság április 11-től május 25-ig tart majd, mely időintervallum csak a csoportmeccseket tartalmazza, az online rájátszás május 30 és június 2 között zajlik.

A mai kvalifikációról élő közvetítést is követhettek, hiszen rengeteg érdekes mérkőzés van kilátóban, ugyanis a nevezők között jelen van több MNEB-en is játszó csapat, köztük a HoP e-SportNice Gaming, illetve az 1998s ötöse is.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!