A tegnapi Luxe Cupnak köszönhetően megerősítést nyert a Respawn Van működésének elmélete

A tegnapi Luxe Cupnak köszönhetően megerősítést nyert a Respawn Van működésének elmélete

Fortnite - A hivatalos közvetítés során több játékos is egyenesen átsétált a furgonon.

Jelenleg az igen rosszra sikeredett v8.20-as frissítés mellett minden bizonnyal a Second Chance Van névre keresztelt furgonok tartják leginkább lázban a közösséget, ezekkel a furgonokkal az Epic Games egy olyan mechanikát készül behozni a Fortnite Battle Royale-ba, amely alapjaiban változtatja majd meg a játék alapvető menetét.

Ha még nem hallottál ezekről a furgonokról, akkor egy kis gyorstalpaló; ezekkel a furgonokkal újraéleszthetjük majd egy társunkat, aki a mérkőzés során elhullott a csatamezőn. Az adatbányászok információi szerint ehhez nem kell majd mást tenni, mint a karakterünk "Second Chance Card" nevű kártyáját elvinni egy ilyen Second Chance Vanhoz. Aki játszik Apex Legends-szel annak a mechanika ismerős lehet.

Mindez azonban csak elmélet volt egy darabig, a tegnapi Luxe Cup adásnak köszönhetően azonban kiderült, hogy helytálló gondolatmenet volt, az egyelőre csakis spectate módban látható kocsikon ugyanis néhány játékos átsétált, emiatt pedig láthatóvá vált, hogy a kocsi valóban kéri majd a kártyát. A kártya hivatalos neve "Reboot Card".

Az alábbi klipben pedig egy másik jelenetet is megtekinthettek.

A Second Chance vagy Respawn Van érkezése egyébként meglehetősen vegyes érzelmeket vált ki a játékosokból; amikor megjelent az Apex Legends az újraélesztés mechanikájával, akkor rengetegen azt akarták, sőt szinte követelték az Epic Games-től, hogy készítsenek ők is egy ilyen funkciót. Most, hogy úton van, már közel sem várják annyira a játékosok, a létjogosultsága pedig bizonyos tekintetben valóban megkérdőjelezhető, ami a két battle royale alapvető játékmenetére vezethető vissza. Az Apex Legends lehetővé teszi a nagyon gyors mozgásokat, számos karakternek van olyan képessége, aminek köszönhetően gyorsan felkaphatjuk a társunk bannerét vagyis "Reboot Cardját" egy rosszul sikerült harc után, majd elpucolhatunk onnan pillanatok alatt. A Fortnite-ban ennyire nindzsa módon nem lehet egyszerűen ellopakodni, tehát ezek a furgonok akkor lesznek inkább csak hasznosak, ha az ellenfeleknek fogalma sincs arról, hogy mi merre járunk a pályán, vagy pedig megnyerjük a harcot ellenük és ismét tiszta lesz a terep.

A rendszer alapvető működése tehát mondhatni megerősítést nyert, ám ez nem jelenti azt, hogy az Epic Games még nem egészítené ki valamivel a rendszert. Apexben például totálisan üres kézzel jelenünk meg újra a pályán, kíváncsian várjuk, hogy az Epic Games ezen formál-e valamit. Hivatalos információ a kocsikról egyelőre nincs, tehát azt sem tudni, hogy mikor érkeznek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!