Esélyük sincs normálisan gyakorolni a profiknak a 30 millió dolláros Fortnite VB előtt

Alig több, mint egy hónap és kezdődnek a selejtezők, ahol már repkedni fognak a milliók.

Kicsit több, mint egy hónapra vagyunk a Fortnite történelmének eddigi legfontosabb selejtező versenyeitől. Április közepe felé ugyanis elindul a VB, ahol összes 30 millió dollárt osztanak szét a selejtezők és a döntő alatt. Ekkora nyereményt még a legutóbbi öt Dota2 TI sem tudott felmutatni, igaz legutóbb egész voltak hozzá, hiszen összesen 25,5 millió dollárt osztottak szét 18 csapat között, míg a Fortnite VB-n jóval több játékos osztozkodik ezen a busás összegen. Éppen a hatalmas presztízs és nyeremény miatt borzasztóan fontos lesz minden profi életében a következő pár hónap, mivel nem csak a versenyen kell jól szerepelniük, tökéletesen fel is kell készülniük a márciusi szünet alatt. Ezért jött volna kapóra az, ha minél több játékos kap custom szervert, hiszen Scrimeket vagy éppen late game gyakorlásokat készíthettek volna elő a velük egy szinten játszó profikkal. Ezt a tesztet viszont nemrég befejezte az Epic Games, így jelenleg néhány Scrim szerver maradt meg, ahol nem csak a VB döntőre esélyes profik játszanak

"A Fortnite VB-nek lesz az e-sport történelmének legnagyobb összdíjazása 30 millió dollárral, de a játékosoknak esélyük sincs gyakorolni, mivel nincsenek Custom szervereket. Ez hihetetlenül nevetséges és már megint láthatjuk az Epic amatőrségét"

Amatőrnek nevezni azért kissé erős, de ha valaki szavára adhatunk az egyértelműen Slasher, hiszen lassan már több időt töltött a szakmában, mint néhány induló játékos életkora. Az egyetlen jelenleg működő, tényleg profikat összegyűjtő Discord és Custom szerver a Winter Royale-ra készített csatorna, ami jelenleg körülbelül 200 tagot számlál és komoly laggokkal küszködik.

Természetesen ott lehetne Tfue Scrim Discordja is, ahol több ezren várják, hogy versenyezhessenek a profikkal, de ott leginkább olyan játékosokról van szó, akik nem feltétlen e-sport karrierjük fejlesztése miatt csatlakoztak a Discordhoz, hanem mert szeretik Tfue-t. Azért vannak még profik, akik bíznak az Epic-ben és könnyen előfordulhat, hogy a következő 40 napban még megszületik a megoldás a fejlesztők felől.

Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy a VB is egy hasonlóan furcsa verseny lesz, mint a nemrég véget érő Katowice Royale, ahol komoly bugok nehezítették a legjobbak életét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!