"Én kiléptem, úgyhogy kétlem, hogy valaha is visszakerülnék a HoP-ba" - hussaR

Sok minden történt az első SEC kvalin, de leginkább a HoP e-Sport miatt emlékszünk a hétvégére.

Hétvégén lezajlott a SEC kilencedik szezonjának első magyar kvalifikációja, a meccsekről készült összefoglalónkat pedig már olvashattátok is. A nyílt kvalit az 1998s, mára már Salamander csapata nyerte, de mérkőzések lezárultával mégis a HoP kapta a legnagyobb figyelmet a közösségtől.

Hiába a dátum, a bejegyzés nem poén volt, Huszár "hussaR" Bence valóban elhagyja a HoP kötelékét. A történtekről és a jövőről nem csak hussaRt, de volt csapattársait is megkérdeztük. SzarvasMarha és torzsi is megerősítette hussaR távozását, de arról is beszéltek, hogy ki helyettesítheti majd Bencét. Kezdetnek maga hussaR és torzsi mesélt arról, hogy mi is történt a SEC kvali alatt.

Szarvasmarha: "Kory-sról nem is hallottam, az erikeset pedig szerintünk csak kitalálta, mert eddig semmiféle problémája nem volt az biztos. Se vita, se a másféle meglátását nem közölte, nem volt problémájuk egymással. Sec-en már tudtuk hogy le fog lépni, az nem volt mérvadó. Személy szerint a rank G-t mondanám amiért lelépett, ha tryhardolja tud keresni egy "kevés" pénzt. Még annyi, hogy elkezdtünk készülni Blaze-zel, jelenleg ő van tryout-on. Annyi pozitív van hussaR kilépésében, hogy nem kell várni szeptemberig, hogy faceit kvalikon induljunk."

torzsi: "Az egész úgy kezdődött hogy Szarvas nem tudott megjelenni SEC kvalin mert családi programja volt, amin mindenki kiégett, de ez benne van sajnos, szóval beugróval, Sny-el kellet játszanunk. Első meccset nyertük is aztán ugye jöttek flashék. Két bent maradt pálya volt, Train és Inferno. Bencén (hussaR) kívül mindenki Traint mondott szóval azt választottuk. Kiestünk egy 16-4-es eredmény után és tulajdonképpen nem is volt elképzelés hogy mit is játszunk. Nem akarom Sny-re fogni, mert nem az ő hibája, de Train eléggé csapatorientált pálya szóval meg is lett az eredménye. Igazából nem is azért lépett ki Bence mert kikaptunk a SEC kvalin, ez már régóta érlelődött benne. Keveset gyakoroltunk, er9kkel teljesen más elképzelésük volt a játszott pályák alatt. A SEC kvalin ahogy szokták mondani, csak hab volt a tortán... Most blaZe-el gyakorlunk, még semmi sem fix, de már elkezdtünk felkészülni a kvalifikációkra és a következő szezonra! Bencének pedig innen is további sok sikert kívánok!"

hussaR: "Már a pályaválasztásnál is felmerült egy kis konfliktus, hiszen Infi es Train közül választhattunk. Én egyértelműen mondtam hogy Inferno a jó döntés hiszen sokkal tapasztaltabbak vagyunk rajta, jobb az egyéni teljesítményünk, illetve szinte teljesen ismerjük az ellenfelet, tudjuk, hogy mit tud mit szeret csinálni rajta , míg Trainre ez annyira nem mondható el. Aztán még jött egy ilyen megjegyzés, hogy nem megyünk Infire mert nincs B védelmünk. Ezt er9k mondta, utalva az ESEA Advanced playoff meccsünkre, ahol az ellenfél telibe ledemózta a banán foglalásunk, míg mi semmivel sem tudtunk rá válaszolni. Ez pedig szerintem egy ilyen ligának a rájátszásában nem fér bele."

Maradva még a pályaválasztásnál, gondolod egyébként, hogy Inferno már csak azért is jobb lett volna, mert ott talán könnyebb érvényesülni egy beugró játékossal, mint mondjuk Trainen?

hussaR: "Igen, biztos vagyok benne, hogy ha nem Trainen játszunk nem szenvedtünk volna el egy ilyen megalázó vereséget . Bár hozzá teszem így meg is érdemeltük."

MNEB-en nem er9kkel játszik a HoP. Ott is voltak hasonló konfliktusok? Illetve ha jól tudom, akkor az MNEB meccseit változatlan felállással nyomjátok majd le.

hussaR: "Az MNEB felállás változatlan marad és ott csak egyszer volt ilyen konfliktus szerűség, amikor skillben mindenki alulteljesített és veszítettünk pár meccset."

És mit tervezel most a jövőben? Alakul egy új csapat esetleg vagy egyelőre csak a mixelgetés van terveben?

hussaR: "A cs-t folytatni fogom, csak őszintén szólva, nekem er9kkel már nulla motivációm volt játszani. Most ICL-re egy mixel megyek, néha meg tigenével fogunk mixelgetni különböző kvalikon. Csapatozni is akarok mindenféleképpen, mert én mindig is ilyen teamezős, tryhard-olós ember voltam meg leszek is. Hogy kikkel azt nem tudom. Olyan emberekkel akikben latok fantáziát és fel lehet építeni egy fejlődni akaró, motivált csapatot."

Az MNEB első szezonjának végeztével akkor biztosan nem leszel már a HoP e-Sport játékosa? Érinti ez a szétválás valamelyest a torzsival kialakult barátságotokat?

hussaR: "Igen, én kiléptem, úgyhogy kétlem, hogy én valahogy is visszakerülnék a HoP-ba. Nem romlott meg ettől a barátságunk, nyilván kevesebbet fogunk beszelni, de hasonló véleményen voltunk, mert ő is teljesen demotivált volt, csak benne talán még van hajlandóság, hogy később talán jobb lehet. Szerintem már egyáltalán nem lesz jobb."

Torzsás "torzsi" Ádám azt is elárulta, hogy kivel gyakorol most a HoP, sőt, az ő szerepe is változott a csapaton belül.

torzsi: "BlaZe-zel próbálkozunk most, ha vele összejönnek a dolgok, akkor ő lesz a fő AWP-s, én pedig rifler-ként fogok szerepelni. Igazából szerintem sosem voltam igazán jó AWP-s, a pozícionálásom és a mozgásom is inkább passzol egy rifler szerephez. Én hoztam fel blaZet ötletnek mivel nem éreztem igazán magabiztosnak magamat AWP-vel. Persze a csapatba a másodlagos AWP-s én maradok."

Innen is sok sikert kívánok a HoP csapatának és hussaR-nak is!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!