Rise of Shadows Lorewalking: Vargoth, Nomi és Rhyssa

A három legendás lap közül kettő a World of Warcraft világában is megjelenik. 

A Rise of Shadows megalkotásához a Blizzard most is komoly mennyiségű inspirációt merített a World of Warcraft világából és Dalaran városának ismerős lakói visszaköszönnek majd a szett lapjain is. Azok számára, akik nem lennének képben Azeroth világával, nemrég bemutattuk három legenendás kártya karakterének háttér történetét. Ha érdekelne, milyen szerepet tölt be Vereesa, Catrina és Kalecgos a Warcraft világában, kattintsatok az alábbi cikkünkre!

Rise of Shadows Lorewalking: Vereesa, Catrina és Kalecgos rövid háttértörténete

Rohamos léptékkel közeledik 2019 első Hearthstone kiegészítője, a Rise of Shadows, ami alapvetően az egykor legyőzött ellenfelek, mint például Dr. Boom vagy Rafaam bosszú hadjáratára épül. A történéseknek Dalaran ad majd otthont és a Blizzard jó néhány karaktert életre kelt lapok formájában a város híresebb lakói közül.

Most hogy a stúdió felfedte az összes lapot a kiegészítőből, úgy gondoltuk, újabb három karakterrel ismertetnénk meg titeket, vágjunk is bele!

Archmage Vargoth

A mindenki által megkapott Legendary kártyán Archmage Vargoth szerepel, aki Khadgarhoz hasonlóan egykor a Dalaran mágusainak, a Kirin Tornak és a Council of Six-nek a feje volt. Azeroth világában a The Burning Crusade, a Warlords of Draenor, illetve a Legion kiegészítők során töltött be fontosabb szerepet, küldetéseket adva a hősöknek. A Burning Legion legutóbbi támadása során hatalmába kerítette a démon Kathra'natir, az átkot azonban sikerült megtörnie Dalaran mágusainak, így Vargoth ismét elfoglalhatta helyét a Kirin Tor főtanácsában. 

Chief Nomi

Nomival először a Mists of Pandaria kiegészítő során találkozhattak a játékosok, amikor is még fiatal szakács tanonc volt és a mesterség napi küldetéseinek teljesítésénél segédkezett. A tanulási folyamat azonban nem volt zökkenőmentes és a kis Pandaren rendszerint megégetett és használhatatlan ételekkel honorálta Azeroth hőseinek erőfeszítéseit, ami miatt idővel a "leggyűlöltebb séf" gúnynevet aggatták rá. A Legion során Nomi nyakába vette a világot és Dalaranba utazott, hogy ott boldogítsa a játékosokat. Érdekesség, hogy a Blizzard  a kártya rajzán is kiemelte a karakter védjegyének számító szénné égetett ételt. 

Commander Rhyssa

Lore szempontjából Commander Rhyssa különösen érdekes, mivel egy egy gnóm paladinról van szó, aki mechano striderén védelmezi Dalaran városát. Kezdjük ott, hogy a World of Warcraftban a faj nem választhatja ezt a kasztot, viszont elképzelhető, hogy a kártya némi utalást tartalmaz a jövőre nézve? Ha emlékeztek még, a Rastakhan's Rumble-ben érkezett Immortal Prelate egy zandalari troll paladint ábrázol, ami akkor még szintén nem létezett Azeroth világában, viszont a 8.1.5-ös frissítés során a Blizzard elérhetővé tette a fajt a játékosok számára és a Paladin is a választható kasztjai közt szerepel, szóval egy nap akár Rhyssa is valósággá válhat a WoW világában. 

Nektek egyébként melyik kártya karakterének háttértörténete tetszik leginkább? 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!