Hajszálon múlt a Salamander továbbjutása az ESEA MDL osztályozójába

Rendkívül kiélezett párharcokban maradt alul francia többségű ellenfele ellen flash-ék.

Korábban az ESEA Advanced 30-ik szezonjában a TOP 8-ban sikerült csak megállítania a pro100-nak a Salamander Gaming ötösét, így egyenesen már nem kerülhettek be az MDL ligájába coolio-ék, azonban a liga osztályozójába még lett volna lehetőségük kvalifikálni magukat, a győzelem azonban nem jött össze a magyar csapatnak, de ennek ellenére remekül helyt álltak az ATMOS ellenfeleként.

Az 5-6-ik helyről döntő BO3 mérkőzésen a három pálya InfernoDust 2 és Mirage lett, utóbbira azonban sajnos már nem volt szükség. Inferno-n a mérkőzés elején máris 5-1-re is vezettek Aaron-ék, a félidőt azonban nem sikerült megnyerniük, így egy körös hátrányból várhatták a folytatást. CT oldalról már ők is nyolc kört tudtak megnyerni, így jöhetett a hosszabbítás, ott azonban a svájcival és az algériaival kiegészülő francia hármas már kört sem engedett a magyaroknak, így 19-15-ös végeredménnyel mehettek Dust 2-re.

Dust 2-őn szintén korán előnyre tudott szert tenni a Salamander, hiszen 6-1-re is vezettek, a félidő pedig ismét 8-7-tel zárult, most azonban a magyarok várhatták előnnyel a folytatást. A franciáknak azonban szintén egy nagyszerű T oldalt tudott produkálni, sőt el is tudtak húzni 14-11-re is, viszont sikerült megmenteni a mérkőzést hosszabbításra, ahol ugyan az volt a forgatókönyv, mint Inferno-n, és ismét egy 19-15-ös győzelmet aratott a francia többségű csapat, melynek tagjai között ott volt fxy0 is, aki korábban, nagyjából KQLY-val egy időben került botrányba mérkőzések bundázásával kapcsolatban még 2016 szeptemberében.

A Salamander vezetősége egy közleménnyel is szolgált a mérkőzéssel kapcsolatban, melyben azt is kifejtették, hogy játékosaik nem a legegészségesebb állapotukban ragadtak egeret.

Egy erős és rendkívül jó képességű csapat ellen maradtunk most alul, de a felkészülés körülményei sem voltak már egyszerűek.
Játékosaink fizikai állapota sajnos messze elmaradt most a 100%-tól. Sajnos a csapat két tagjának is orvosi kivizsgálás és ellátás szükségeltetett az elmúlt héten.


Patrik "bodito" Boda kézfájdalmára az orvos a gyógyszeres kezelés mellett, sok pihenést javasolt, amit ilyen fontos mérkőzés előtt, igen nehéz betartani/betartani.
Másik játékosunk Viktor "flash" Bea is kézfájdalomra panaszkodott, amit egy (talán férfiak körében nehezebben viselt) megfázás tetézett. Reméltük, hogy Viktor diagnózisának felállítása után, hasonló kezelést ír elő az orvos – ami feltételezi, hogy nincs komolyabb probléma -, de úgy látszik egyelőre nincs meg a fájdalom pontos oka, ezért további vizsgálatok szükségesek.


Szeretnénk bizonyítani létjogosultságunkat a magyar esport közösségnek, így biztosan várható jelenlétünk a közeljövőben is, viszont céltudatosan fogjuk a szerepléseket vállani, hogy játékosaink felépülését elősegítsük.
A játékosok épsége elsődleges számunka, ezért mindemellett az esportban tudomásunk szerint egyedülállóan, szerződtetett csapatorvossal egészül ki hamarosan csapatunk. Az orvos feladata lesz minden hónapban az egészségi, fizikai állapot felmérése és kezelése. Szükség esetén kiállítja a kórházi kezeléshez szükséges beutalót, segíti az ügyintézést.

Flash egyébként Twitter oldalán is megerősítette, hogy három napja erős fájdalmakkal küzd a csuklóján.

Természetesen ezúton is gratulálunk a Salamander együttesének, akik kiváló formájukat mutatták az egész ESEA Advanced szezonban, és végig kitartóan küzdöttek az MDL osztályozójába jutásáért, továbbá mielőbbi gyógyulást a bodito-flash párosnak!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!