Megvonta a Fortnite egyik zongoraművészétől a bevételszerzés lehetőségét a Youtube

Megvonta a Fortnite egyik zongoraművészétől a bevételszerzés lehetőségét a Youtube

A történetnek azonban jó vége lett.

Aki egy kicsit is ismeri a Youtube működési elvét, az tudhatja, hogy a kellően nagy csatornák a videóik után bizonyos mennyiségű bevételre tudnak szert tenni. Ehhez természetesen a videónak úgymond "családbarátnak" kell lennie, tehát nem lehet benne olyan tartalom, amely a hirdetők számára kifogásolható lehet.

Azonban a bevételszerzés egy másik fontos kitétele, hogy csakis saját tartalmat oszthatsz meg, vagy minimum rendelkezned kell hozzá engedéllyel a tulajdonos részéről, például zenék esetében. Jachael123 egy olyan youtuber, aki már több mint 7 éve űzi az ipart, az elmúlt fél évben pedig számos videót töltött fel, melyekben a Fortnite különböző nótáit vagy épp más számokat játszotta le hol a Minecraft hangdobozaival, hol a Fortnite in-game zongorájával.

Jachael elmondása szerint a 7 éve során soha semmilyen összetűzése nem volt a Youtube-bal, nem voltak copyritghtos gondjai, nem tiltották le soha egy videóját sem, épp ezért érte hideg zuhanyként, amikor a Youtube értesítette róla, hogy a teljes csatornájától megvonták a bevételszerzés lehetőségét.

Ez azt jelenti, hogy amíg a csatornája ebben a besorolásban van, addig édesmindegy, hogy milyen videót tölt fel, bevételt a rajta lefutott reklámok után nem kaphat. Jachael természetesen azonnal a közösség segítségét kérte, ezáltal az eset nagy visszhangot kapott, a Youtube pedig kénytelen volt hamar reagálni. A történetnek jó vége lett, mert mindössze néhány órával a fiaskó után helyreállították a profilja státuszát.

Úgy tűnik, hogy mindössze egy apró félreértésről volt itt szó, a Youtube folyamatos harcot vív a valódi tartalomtolvajokkal, Jachael azonban pont beleesett abba a rétegbe, akiket ártatlanul elítél a Youtube rendszere. Felvetődik tehát a kérdés, hogy vajon mennyi hasonló hibát vétettek már a Youtube-nál, napi szinten hány csatornatulajdonosnak kell lefutnia ugyanezeket a köröket?

Jachael egyébként elmondta, hogy jelenleg 19 éves, és az egyetlen bevételi forrása a Youtube, ezért is fontos számára, hogy ez az opció elérhető legyen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!