Egy nap alatt annyi vereséget gyűjtött az Astralis, amennyit általában több hónap alatt szoktak

Egy nap alatt annyi vereséget gyűjtött az Astralis, amennyit általában több hónap alatt szoktak

Rég látott párosítás alakult ki a döntőben.

Tegnap arról gondolkodtunk kicsit, hogy jó-e vagy egyáltalán etikus-e az, hogy az Astralis egyre több versenyt hagy ki, kivételek persze a szinte hazainak számító BLAST Pro Series állomások. Én lennék a legboldogabb, ha azt mondhatnám, hogy a dánok olvasták a cikkemet és talán meg is ijedtek picit, persze ilyesmiről szó sincs, tegnap mégis olyan gyengén játszottak, amire már rég volt példa.

A BLAST Pro Series Miami versenyről beszélek, ahol a nap elején még könnyedén vették a Na'Vi jelentettek akadályt, aztán valami eltört a gépezetben. A Liquid elleni 14-16-os vereségen még talán nem is csodálkoznánk, hiszen ha ritkán van is rá példa, azért a Liquid nagy eséllyel elkaphatja a dánokat egy-egy meccsen. Az viszont már annál inkább hihetetlenebb, hogy az MIBR és a FaZe is le tudta győzni a dánokat.
Mindkét csapat egy hatalmas hullámvölgyben játszik már hetek óta, tegnap például maga NiKo adott egy elég komor, nem sok jót sejtető nyilatkozatot. Az Astralis ellen mégis összehoztak egy 16-5-ös győzelmet, az MIBR pedig még ennél is nagyobb győzelmet tudott aratni. 2018 januárja óta nem volt példa ilyen mértékű vereségre az Astralis meccsein, de most kikaptak a brazil csapattól úgy, hogy mindössze két kört sikerült megnyerniük. A FaZe egyébként elkapta a Na'Vi és a Cloud9 ötösét is, így ők jutottak a verseny döntőjébe. Ellenfelük, a Liquid szabályosan meglepődtek, amikor megtudták, hogy nem az Astralis, hanem a FaZe várja majd őket a döntőben.

Az a FaZe, aki miután 11 körös különbséggel verte a világelső Astralis-t, a Liquid-nek sem adott sok teret. Két pálya is elég volt a meccs eldöntéséhez, hiszen mind Mirage-on (16-6), mind Dust2-n (16-12) hatalmas FaZe fölényt láthattunk. Igaza volt NiKo-nak, aki előzetesen azt mondta, hogy ha jó napot fognak ki, akkor bármelyik csapatot el tudják kapni, akár egy verseny döntőjében is. A Liquid pedig kénytelen volt ezúttal is a második hellyel beérni, teljesen mindegy, hogy az Astralis vagy vás kerül velük szembe a döntőbe, úgy néz ki, hogy a dobogó legfelső foka sosem jön össze az amerikai csapatnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!