A Nemiga tudta csak megállítani a Budapest Five csapatát

Top 16-ban a magyarok, az ESL One: Köln selejtezőjében.

Új csapatok összeállása és szponzorok, szervezetek általi felkarolása, a magyar e-sport támogatása és fejlesztése. Többek között ezek is célok voltak mér az MNEB elindulásakor is. Örömmel látjuk, hogy lassan is, de kezdenek megvalósulni a tervek, egyre több kész csapatnak szurkolhatnak a magyarok, ráadásul nem is zárunk általában rossz eredményekkel.

Rendszeresen találkozhatunk a HoP, N6, Salamader, Budapest Five csapatokkal különböző selejtezőkön, illetve olyan ligákban is szurkolhattunk a srácoknak, mint például a NoxFire League. Tegnap gabessonék támadták be az ESL One: Köln első nyílt selejtezőjének mezőnyét, ahol bár a bravúr nem sikerült, szép eredménnyel zárt a csapat.

A legjobb 32 között a HOLLYWOOD csapatát sikerült megverniük, ráadásul nem is gyengén. Mirage volt a pálya a BP5 pedig mindössze egy kört engedett ellenfelének. Következő ellenfelük a Fehéroroszországból származó Nemiga csapata volt, akik azért már koránt sem lebecsülendő ellenfelek. A HLTV ranglista 49. helyén állnak jelenleg és olyan csapatok ellen is tudnak pályát vagy akár egész meccseket hozni, mint a 3DMAX, a Virtus.pro vagy a Vitality.

Bár Inferno viszonylag erős pályája a Nemiga-nak, nem indult rosszul a meccs a BP5-nak. A pisztoly- és iskolakörök után azonban nem sikerült megfogni a belorusz támadásokat és a második félidőben sem jött össze a felzárkózás, így végül 16-7-es Nemiga győzelemmel ért véget a mérkőzés. Kolorék így a legjobb 16 csapatig jutottak, de ez is egy kiemelkedő eredmény egy viszonylag friss, de azért magyar veteránokból álló csapattól.

a Na'Vi csapata a tavalyi ESL One: Köln győzteseként

A júliusi ESL One: Köln előtt még egy nyílt selejtező lesz, ahol remélem, hogy ismét elindul a Budapest Five és minimum a zárt selejtezőig meg sem állnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!