Négy magyar csapatból már csak egy maradt talpon a SEC regionális döntőjében

Négy magyar csapatból már csak egy maradt talpon a SEC regionális döntőjében

Tegnap kezdődött a Délkelet-európai Bajnokság regionális döntője.

Tegnap délután kezdődött az idei Délkelet-európai Bajnokság azaz a SEC kilencedik szezonjának regionális döntői, ahol négy magyar csapat is képviselte hazánkat a 16 csapat között, név szerint a Phoenix Reborn, az OKKLUZÁLIS FEHÉR, a HoP eSports és a Salamander Gaming.

Legkorábban, már az első körben búcsúzhattok a Phoenix Reborn együttesétől, akik egy, a hazájukban eléggé ismertnek és erős csapatnak számító bolgár FATE együttesét kapták meg ellenfélként, de a Makesz-medzi-Malor-Fasthandy-ASSA ötössel felálló Phoenix Reborn tökéletesen helyt álltak, hiszen az első mapon, Dust 2-őn 16-12-re, míg Inferno-n 16-10-re szenvedtek vereséget.

A maradék három csapat sikeresen vette a legjobb 16 között az akadályt, hiszen a Tigene-mach0-Senthry-Kamion-hussaR ötössel felálló OKKLUZÁLIS FEHÉR az első pályán, Mirage-on ugyan vereséget szenvedett 16-11-re, Overpass-on egy 16-12-es, Inferno-n pedig egy 19-16-os győzelemnek köszönhetően sikerült megfordítaniuk a találkozót a szintén bolgár T.D.R. Gaming-eV ellen. A negyeddöntőben már a román RedFear eSports ellen néztek farkasszemet, ahol az első pályát sikerült behúzniuk 16-12-re, Inferno-n egy 9-6-os félidei előnyből folytatott második játékrészben a románok fordítani tudtak, és 16-14-re tudtak nyerni. A mindent eldöntő Dust 2-őn Tigene és csapata 15-5-re is vezetett, a RedFear azonban egy eszméletlen visszatérést mutatott, és hosszabbításban, 19-16-ra megnyerték a harmadik pályát, ezzel ők kerültek az elődöntőbe.

A frissen blaZe-zel kiegészülő HoP eSports a TOP 16-ban a román randomgods együttesét verték meg 2-1-re, a negyeddöntőben pedig a szerb Akopalipsa ellen játszottak, mely mérkőzés első pályáján, Mirage-on négyszeres hosszabbításban 28-25-re marad alul a magyar gárda, Inferno-n pedig 16-11-re kaptak ki kory-ék, így ők nem jutottak be az elődöntőben.

Salamander Gaming tegnap –ha az esti MNEB mérkőzésüket is beleszámítjuk– három BO3 meccset is megnyert, így nagy lehetett az öröm a csapatnál. A legjobb 16 között a bolgár DZVER ellen játszottak, ahol az első pálya nem úgy indult, ahogy a magyarok tervezték, hiszen 8-0-ra is vezettek a bolgárok, a végére azonban felébredtek flash-ék, és pár kört még tudtak hozni, megfordítani a meccset azonban nem sikerült, 16-11-es vereséget szenvedtek Mirage-on. Ezt követően viszont két 16-10-es Salamander győzelem érkezett Train-en és Dust 2-őn, így sikerült megfordítani a mérkőzést 1-0-ás hátrányból.

A negyeddöntőben a macedón CABRONE5 volt az ellenfelük, ahol már nem is volt szükség a harmadik pályára, hiszen Mirage-on 16-12-re, míg Inferno-n 16-8-ra tudta győzni a magyar srácok, így a Tigene csapatát kiejtő RedFear eSports ellen várják a folytatást ma délután 13:00-tól az elődöntőben, ahol ha győznek, akkor ők lehetnek a második magyar csapat az idei SEC bajnokságban, ha esetleg pedig vereséget is szenvednének, akkor ha a bronzmérkőzésen aratott győzelem is egy helyet érdemel a kilencedik szezonban.

A mérkőzésről természetesen élő közvetítést is követhettek az E1TV megszokott csatornáján!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!