"AAAAAAnd Open! - A Borderlands GOTY nagyon rendben van

Itt az ideje leporolni a régi Incendiary/Corrosive/Shock/Explosive fegyverekről a port és szétlőni mindent, ami mozog.

2009-ben a Borderlands játék jött, látott és persze győzött. A Gearbox képregényes stílusú szerepjáték elemekkel megtűzdelt fps-e olyan szinten betalált a gamer közösségben, hogy talán napok alatt klasszikussá vált. Azóta eltelt 10 év és a kiadók úgy döntöttek, hogy itt az ideje kicsit lefújni róla a port, kicsit igazítani a grafikán, húzni az fps-en és kijavítani pár dolgot, amit anno annyira nem szerettek az emberek. A jó hír az, hogy akiknek eddig megvolt a játék PC-n, ingyen megkapták a felújított verziót, csak le kell tölteni. Viszont azoknak is van egy jó hírünk, akik nem játszottak vele, de megvették a mostani kiadást, akkor az összes eddigi DLC is jön egy csomagban. A Cenega jóvoltából a mi szerkesztőségünk is kapott egy példányt és jómagam egyből elugrottam a Pandorára, hiszen már évek óta nem utaztam el oda. 

Miben jobb a GOTY verzió?

Az egyik legszembetűnőbb dolog, hogy a grafika kapott egy ráncfelvarrást. Elsőre igazán nem tűnik fel a dolog, hiszen a rajzolt kontúrokon nehéz csiszolni, de miután újra hozzá szokik a szemünk a stílushoz, akkor egyből kijönnek a különbségek. Az egész sokkal simább, nem találunk nagyon durván éles vonalakat. Ez vélhetően valakinek tetszik van akinek nem, hiszen egy picit azért változik az eredeti textúra. 

Talán az egyik legkisebb mégis legfontosabb változás a minimap előkerülése. Mindig is szerettem az ilyen RPG játékokat, mint ez és tudom azt, hogy akár 5 másodpercenként is képes vagyok felhúzni a térképet, hogy tudjam merre vagyok. Ezen persze sokat javít, ha van kistérkép, hiszen így legalább a mikrokörnyezetemben tudom merre is kéne menni. Igazából a kérdés az, hogy az eredetiben miért nem volt? Fontos még az is, hogy mikor felveszünk egy-egy fegyót, pajzsot vagy akármi mást, akkor egyből megtudjuk jelölni őket a 'Junk' jelzővel. Ezek után az automatáknál egy gomb lenyomásával el tudunk mindent adni. Ez elsőre nem tűnik túl soknak, de 40+ óra játék után bizony van létjogosultsága. 

Ami még nagyon tetszett, hogy mostantól nem csak ketten, hanem akár négyen is nekikezdhetünk a játéknak egy konzolról. Ehhez már csak egy elég nagy képernyő kell és mehet is a játék. Persze az FPS egy picit bezuhan, de ennyit megér a barátokkal való játék.

Mi nem jó?

Viszont van egy ígéret, amit a fejlesztők nem tartottak be és bizony ez elég nagy. Az utolsó Boss már eddig is csalódás volt, hiszen egy taktikával könnyen ki lehetett iktatni. A GOTY kijövetele előtt, a Gearbox azt ígérte, hogy javítják a dolgot és nehezebbé teszik a végjátékot. No, hát ez nem sikerült. A Destroyer-nek még mindig megvan a gyenge pontja, sőt talán most még könnyebb legyűrni, mint ezelőtt.

Az utolsó, ami még talán említésre méltó, hogy az alapkarakterek még inkább átszabhatóak. Mindenki kapott 4 új 'fejet', amik között találhatunk igazán menő kinézeteket, de olyat is, ami igencsak vicces. Ennek viszont nem látom a fontosságát, talán lehetett volna több időt fordítani, olyan dolgokra, amiket kért a közösség.

Végelszámolás

Összegezve azt lehet mondani, hogy a Borderlands fanatikusoknak mindenképpen tetszeni fog a játék. Aki még nem játszott vele, de szereti a stílust attól azt kérdezem, hogy eddig hol élt? Pandora története és világa az egyik legkultikusabb videojáték eposz, amit valaha Wincehsterre/CD-re/DVD-re/adathordozóra vetettek. A Game of the Year Edition mindent felölel, amit ez a játék nyújthat, ezért mindenképpen megéri lehúzni. Szóval, ha meg tudjátok szerezni, akkor tegyétek, mert ez egy nagyszerű játék szebb verziója és biztos vagyok benne, hogy szeretni fogjátok, ha a képregényes stílus bejön.

Pontszám: 9/10

MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!