Elképesztő számokat hoz a Zoo Warlock: ez lenne a Rise of Shadows meta legjobb deckje?

Elképesztő számokat hoz a Zoo Warlock: ez lenne a Rise of Shadows meta legjobb deckje?

Győzelmi arányok tekintetében nincs párja a Zoo Locknak. Bemutatjuk a régi-új decket!

A Rise of Shadows első napjaiban minden a Bomb Warriorról és a Tempo Rogue-ról szólt. Azóta változtak az idők és a Standard metának új királya lett, a Token Druid. Hiába azonban Malfurion elsöprő ereje, ha a nyers számokból indulunk ki a Zoo Warlock az egyetlen olyan deck, ami képes 65 százalék (!!!!) feletti győzelmi arányt felmutatni, sőt egy különleges verziója eléri a 68,5 százalékos winrate-et is. Miért ennyire erős a Zoo Lock? Ennek jártunk utána!

Legnépszerűbb Zoo Warlock

Kód: AAECAf0GAo+CA5eXAw4w0wHyAfUF2QexCMII9v0C+v4C3IYDxIkD7IwDiJ0DtZ8DAA==

Dcon's Legend #24 Zoo Warlock

Kód: AAECAf0GAo+CA5eXAw4w0wHyAYUD2QflB7EIwgj2/QL6/gLchgPEiQOInQO1nwMA

A deck legnagyobb erőssége, hogy a jelenleg egyedüli Tier 1 Token Druidot, az esetek kétharmadában simán elveri. A gyors és agresszív stílushoz nagyszerűen párosul a Magic Carpet, amit nagyon nehéz megoldani egy kör alatt, ha üres a board. Három manáért hat életerővel rendelkezik, ami tulajdonképpen egy natúr Crypt Lordot jelent. Az új lapok közül bekerült a Magic Carpet mellett az Evil Genius és az Arch-Villain Raffam. Amíg a Genius a nagyszerű Lackey-kkel tölti fel a kezünket, Rafaam inkább a késői szakaszban fejti ki a hatását. Lehet techelni a decket, ahogy Dcon is tette, mivel a Tempo Rogue alapból nem számít jó ellenfélnek, de a Bloodsail Corsair pont ezen segít. Egy durability-vel megrövidíthetjük a sima Daggert, vagy a Waggle Picket, ezzel óriási tempóelőnyre tehetünk szert.

Érdekesség, hogy Rafaam elengedhetetlen a pakliból, mert kell valami late game lap bele, de a statisztikák alapján, ha arra kerül a sor, hogy ki kell tennünk a Legendás Gonoszt, már csak 54,2 százalékban nyer a pakli. Mulliganelni továbbra is a szokásos kártyákra érdemes, mint a Flame Imp, Voidwalker, de érdemes például a Scarab Egg mellé tartani az Evil Genius-t is. A lényeg, hogy minél gyorsabban árasszuk el a boardot az olcsó lényekkel, mielőtt az ellenfélnek ideje és lehetősége lenne stabilizálnia magát. Ezért is szörnyű, ha beleszaladunk egy Control Warriorba, ami minden körben képes asztaltakarításra. Kicsit fiesztának tűnik az egész Zoo Lock, de ez mindig is így volt. Ha rossz a kéz, akkor csak a topdeckben és a Hero Power erejében lehet bízni, ha jó a kéz, akkor szinte mindent agyonver a pakli. Mivel sok lehetőség van minden körben, köszönhetően a kevés manás lényeknek, nem könnyű megtalálni minden körben a tökéletes játékot. Sokat kell gyakorolni a Zoo Lockkal, de a jutalom nem marad el. 

Mivel nem sok új lap kell a pakliba, érdemes legyártani a hiányzó elemeket, mert a Zoo Lock gyakorlatilag olyan, mint a Midrange Hunter. Kiegészítőtől, metától és a csillagok állásától függetlenül képes működni, sőt jól működni. Az, hogy 65 százalék felett teljesít a Standard Rankeden a fenti változat, már csak hab a tortán.

Ti kipróbáltátok már a Zoo Lockot? Jöhetnek kommentben a tapasztalatok! 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!