A MAD Lions egy majdnem tökéletes meccsel indította az EU Masters csoportkörét!

A MAD Lions egy majdnem tökéletes meccsel indította az EU Masters csoportkörét!

League of Legends - Ilyen egyoldalú mérkőzést sem látunk minden nap!

Nehézkesen indult a Play-In stage a MAD Lions és bluerzor számára, de az első három vereségük óta egy meccset sem vesztettek. Rögtön szereztek három győzelmet a Play-In csoportkörében, majd 2-0-ázták a devils.one-t is.

Tegnap pedig menetelt tovább az EU Masters, immáron a rendes csoportkörökkel. Minden egyes csoportban négy gárda található, bluerzorék pedig elsőként a kevésbé ismert és papíron gyengébbnek tűnő Defuse Kids-et kapták. Nem volt egy szép látvány, legalábbis a Defuse Kids rajongói számára.

Az első öt perc még viszonylag eseménytelenül zajlott, de már itt érződött, hogy a MAD Lions magabiztossága nem ok nélküli. Topon az első gyilkosságot Yoppa szerezte meg Rivenen bluerzor segítségével, de itt még nem volt vége. Nem sokkal utána a dzsungelbe is büntettek, ami egy újabb gyilkosságot és egy ellopot red buffot is eredményezett. 10 percnél már 3 ezer arannyal vezettek az oroszlánok és úgy tűnt, a Defuse Kids-nek nem igazán van válasza a korai agresszióra. Hiába választottak egy Elise-t, akinek a korai szakaszt kellene irányítania, bluerzor Rek'Sai-jal túl sok gondot okozott. 

A mid game-ben egy kicsit lelassult ugyan a mérkőzés, de igazából csak a macro rotációkat készítette elő a MAD Lions. 20 percnél már 5 ezer arannyal, 3 toronnyal és 4 gyilkossággal vezetett a spanyol gárda. Az egész meccs alatt egyszer tűnt úgy, hogy vissza tud támadni a holland gárda, amikor topon Pretty Galioját elkapták, de végül ebből is ők jöttek ki rosszabbul. Újabb gyilkosságokat szereztek bluerzorék, többek közt a dzsungelest is elkapták, ez pedig egy azonnal Baront eredményezett. Fantasztikus ütemben mozogtak a pályán, végig ők diktálták a tempót. 

A 25. percben a Baronnal már a bázison belül voltak és két inhibitort is elhoztak, egyedül a felső maradt életben. Erre sem kellett azonba sokat várni, egy gyors vásárlás után folytatták az ostromot topon, a minionok pedig a másik két ösvényen nekik dolgoztak. Yoppa Rivenje folyamatosan borsot tört az ellenfél orra alá, illetve addigra már Samux Vayne-jével is számolni kellett. A saját tornyuk alatt szedtek ki két játékost is, innentől pedig sima volt az út egészen a Nexus-ig. 

Kevesebb, mint 27 perc alatt megnyerték az első mérkőzésüket és a tökéletes mérkőzést egyedül Yoppa egyetlen halála árnyékolta be, azon kívül ugyanis semmit nem adtak a Defuse Kids-nek!

Bluerzorék meccse 4 óra 20 perc és 25 másodperctől kezdődik nagyjából. A versenynek azonban még koránt sincs vége, ez csak az első győzelem volt, ma pedig egy sokkal nehezebb ellenfelük lesz! A Yellowstar által vezetett LDLC-vel kell szembenézzenek, ahol két LCS-t is megjárt profi található, Djoko, illetve az azóta supportra váltó Steeelback! A MAD Lions mai meccse este 11 órától kezdődik majd a hivatalos Riot Games Twitch csatornán!
Watch live video from Riot Games on www.twitch.tv

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!