Egy sérülés nehezítheti a G2 helyzetét az MSI-on!

Egy sérülés nehezítheti a G2 helyzetét az MSI-on!

League of Legends - Már korábban is jelentkeztek az egészségügyi probléma jelei, nem véletlenül hagyott ki pár meccset az alapszakaszban.

Múlt hétvégén bizonyította be végérvényesen is a G2 Esports, hogy jelenleg ők Európa királyai és ezt bármilyen stílusban képesek megmutatni, ha kell. A döntő menetéről bővebben az alábbi cikkben olvashattok.

Az Origent nagyon magabiztosan, 3-0-ra verték el, így mindenkinek felhőtlen lehetne az öröme nem? Nos, ez nagyrészt így van, de csapat támogatója, Mikyx más problémákkal is küszködik emellett. Korábban már volt rá példa az idei szakaszban, hogy a cseretámogatónak, promisq-nak kellett beugrania Mikyx helyére. Ennek az az oka, hogy Mikyx csuklója nincs a legjobb formában egészségügyi szempontból. Pihenőt is kellett kivennie, ezért jött promisq és ekkortájt volt az enyhe hullámvölgye is a csapatnak, no nem mintha, promisq rosszul játszott volna, de egy ilyen dolog eléggé szét tudja zilálni a csapatot.

Azóta visszatért és a döntőn is végig ő játszott, de sajnos a csuklóproblémák nem tűntek el teljesen. Erről a döntő utáni interjúban is beszámolt a színpadon. Továbbra is vigyáznia kell, hogy ne terhelje túl csuklóját, különben komolyabb gondok is jelentkezhetnek, ráadásul ő már messze nem az első profi játékos, aki ezzel küzd. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy időben bebiztosították az első helyet az alapszakasz vége fele, így megengedhették azt a "luxust", hogy a meccsek ne számítsanak annyira és érthető módon Mikyx élt is ezzel a lehetőséggel. 

Továbbra is fenomenálisan játszik, de ennek bizonyára megvan az ára.

"Igen, ha tudok normálisan játszani, vagy gyakorolni, akkor elég messzire juthatunk (az MSI-on - a szerk.)

Mit tudsz mondani hivatalosan az egészségedről? Mert azt mondod, hogy nem tudsz majd annyit gyakorolni, mivel állunk szemben?

Az utóbbi időben két meccset, vagy scrimet játszom naponta, szóval egyelőre marad ez a megoldás. De igen, elég nagy szívás, ha most elmegyünk Koreába bootcampelni és ott nem igazán tudok majd solo queue-zni, vagy jó csapatok ellen gyakorolni. Kissé keserédes ez az egész.

Igen, azt meg tudom érteni."

Nem túl jó hír ez a G2, vagy akár a LEC rajongóknak, mert jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez a csapat megállíthatatlan. Ha viszont Mikyx kiesik, azzal egy igen tehetséges játékost veszítenének, vagy már az is elég lehet, hogy nem gyakorol eleget és máris elmehet például egy Team Liquid, vagy akár egy SKT T1 elleni mérkőzés ezen. A döntőben mutatott teljesítmény után a rajongók talán joggal várnak most nagy eredményt ettől a gárdától az MSI-on, remélhetőleg sikerül valahogy megoldást találni rá, lehetőleg úgy, hogy hosszú távon az ne Mikyx egészségére menjen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!