Szerencsejátékra buzdítás miatt kapott pert a nyakába a Valve

Szerencsejátékra buzdítás miatt kapott pert a nyakába a Valve

Évek óta kérdés a videojátékok és a különböző lootboxok kapcsolata.

Leginkább Európában tombolt 2018-ban az a hullám, ami a videojátékokban található lootboxok kérdésével foglalkozott. Belgium járt az élen, akik hosszú hónapok vizsgálata után szerencsejátéknak minősítették például a FIFA pakkok árusítását és be is tiltották azt az országban.

Elég fontos kérdés ez a politikusok szemében, ami persze érthető is, hiszen meg kell óvnunk a fiatalokat a szenvedélybetegség kialakulásától, csak mintha a legtöbb esetben elhamarkodottan és felületesen vizsgálnák a dolgot. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb országban alapból mínuszról indul a kérdés, hiszen ha valami videojátékkal kapcsolatos, akkor az csak is rossz és gonosz lehet.

Ezúttal a Valve sem maradt ki a jóból, egy amerikai őslakos csoport, a Quinault Nation közössége pert indított a cég ellen, amiért az szándékosan bátorítja az embereket szerencsejátékra. Hiszen ahogy a perben meg is fogalmazták "A Valve pontosan tudja, hogy szerencsejátékban használják a skinjeiket, amiknek valódi pénzben mérhető értéke is van..." A hivatalos megfogalmazást továbbolvasva aztán hamar kiderül, hogy koránt sem az a cél, mint mondjuk Belgiumban, sokkal inkább a saját haszonszerzésük bebiztosítása.

A Quinault Nation ugyanis szerződéses megállapodásban áll Washington állammal és saját területükön működtetnek egy kaszinót, a Quinault Beach Resort & Casino-t. A Valve pedig semmilyen szerződéssel nem rendelkezik, ami megengedné nekik a szerencsejáték üzemeltetését az állam területén, így minimum kártérítési igénnyel élnek, de a megfelelő papírok beszerzésére is köteleznék a céget.

Minden érmének két oldala van, ahogy jelen esetben is. Így első ránézésre persze könnyű rámondani, hogy csak a saját pénzük miatt perlik a Valve-ot, de koránt sem ennyire egyszerű téma ez. Reméljük, hogy minél alaposabban fog eljárni a megfelelő hatóság, ha egyáltalán szükség lesz rá. Én személy szerint azt mondom, hogy mint ahogy a legtöbb esetben, úgy most is a Quinault Nation el fogja fogadni a Valve peren kívüli kártérítését, már ha fog ilyen érkezni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!