Az Assassin's Creed Unity segítheti a Notre Dame helyreállítását

Az Assassin's Creed Unity segítheti a Notre Dame helyreállítását

Úgy néz ki, hogy a részletes és profi munka nagyon kifizetődő lett.

Tragikus esemény rázta meg hétfő este a világot, de még inkább Franciaországot. Az éppen renoválás alatt álló, majd 800 éves párizsi székesegyház, ismertebb nevén Notre Dame este 8 órakkor kigyulladt. Nem is apró tűzről volt szó, hisz mikor már észrevették az egész tetőszerkezet lángba borult, ez pedig leginkább a több százéves fagerendák miatt fordulhatott elő. A nagy szerencsétlenségben azért egy kis szerencséje is volt Párizsnak, hisz végül csak a tetőszerkezet égett le, amit a több, mint 500 tűzoltónak köszönhetnek, akik életüket kockáztatva állították meg a harangok lezuhanását, amik minden bizonnyal magukkal rántották volna az egész épületet.Természetesen az újjáépítés rengeteg időt és pénzt vesz majd igénybe, összesen már több, mint 600 millió euró gyűlt össze, amibe beszállt Szeged és Székesfehérvár is. Nem győzöm hangsúlyozni tehát, hogy a munka hosszú, drága és kemény lesz, de úgy tűnik, hogy a szakembereknek nem csak fotók, de a 2014-es Assassin's Creed Unity is sokat segíthet.

A Párizsban játszódó AC-ban ugyanis olyannyira odafigyeltek a részletekre, hogy szinte tökéletesen sikerült lemásolni a hatalmas épületet. A francia székhelyű Ubisoftnak nem csak képek és videók álltak rendelkezésére, de akár ők maguk is megtekinthették az épület apróbb részleteit. Ezért történhetett meg az, hogy a cég egyik grafikusa szó szerint több évet töltött az épület megtervezésével:

"Miousse éveket töltött azzal, hogy az épület részleteit tökéletesítse. Hosszasan bújt különféle fotókat, hogy eltalálja az architektúrát és folyamatosan együtt dolgozott a stáb többi tagjával , hogy tényleg minden egyes tégla és gerenda a helyén legyen."

Azt valószínűleg ő maga sem gondolta volna, hogy egyszer nem csak a Ubisoftnak, de Franciaországnak is hatalmas segítség lesz a műve. Úgy néz ki tehát, hogy ismét egy videojáték menti meg a napot, Miousse pedig nagyon büszke lehet magára és a több éven át tartó munkájára.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!