Odaadták bluerzornak Lee Sint az EU Masters-en, hiba volt

Odaadták bluerzornak Lee Sint az EU Masters-en, hiba volt

League of Legends - Az LDLC nem tudta mire vállalkozik, amikor odaadták Bluerzornak a Lee Sint.

Az első nap könnyű volt bluerzorék számára, mivel a csoporton belül az egyik gyengébb csapatot kapták meg első ellenfélként, vagyis a Defuse Kids-et. Arról a találkozóról az alábbi cikkünkben olvashattok bővebben.

Tegnap egy sokkal komolyabb csapat ellen kellett bizonyítaniuk, ugyanis az LDLC-vel néztek farkasszemet. Az LDLC egy francia csapat, amiről nem biztos, hogy mindenki hallott, aki például nem követi a nemzeti ligákat. Ha viszont azt mondjuk, hogy a csapatot edzőként az ex Fnatic-os Yellowstar vezeti, a játékosok között pedig két LCS-t megjárt profi is szerepel, a dzsungeles Djoko, illetve a korábban ADC-ként játszó Steeeelback.

Djoko tagja volt a Unicorns of Love-nak, a Team Vitality-nek, illetve a Giants-nek is. Steeeelback pedig megfordult a Fnatic-ban, a Gambit Gamingben, az UOL-ban, a ROCCAT-ben, a Team Vitality-ben és a Giants-ban is. Egy szó, mint száz, mindketten eléggé veteránnak számítanak.

Djoko még egy magabiztos tweetet is kitett a MAD Lions elleni meccs előtt.

 

"Életem legkönnyebb tornája. Ki mer fogadni, hogy egy meccset sem fogunk veszíteni a döntőig?"

Reméljük senki nem fogadott vele, ugyanis Djoko csúnyán felsült volna. 

Bluerzor megkapta a magyarok által nagyon is jól ismert és egykor legendás Lee Sin-jét. Úgy tűnik, hogy nem felejtett el vele játszani sem, mivel mindenhol ott volt és elég szép megmozdulásokat mutatott be. Már a meccs elején érdekesen alakult a helyzet, a MAD meg akarta lepni a Hecarimot egy korai invade-el, de ez elsőre nem jött össze. Viszont pár másodperccel később ugyanoda sétált vissza a paci, gondolván, hogy már senki nem lesz ott, téves feltételezés volt. Pár perccel később szépített az LDLC is egy gyilkossággal Yoppan.  

A TP-vel meglepte rendesen Hecarimot a MAD Lions, aki már várta Ireliát és egyből ultizott is. Igen ám, csak a bot lane is épp a bázison volt, így egy sunyi Black Shieldet kapott Morganától Irelia, vagyis Hecarim semmit nem tudott vele kezdeni. A 14. perc környékén kezdett előnyt szerezni igazán Samux, aki boton bedöntötte a külső tornyot. A sárkányokat is rendre bluerzorék szerezték meg. Aggodalomra nem volt ok, hiszen egy jól scale-elő csapatot hoztak Azirral és Sivirrel az oldalukon és még az early game-ben is ők diktáltak. 

A mid game-re azonban megint szoros lett minden, a killek is egálban voltak, ráadásul tornyokban feljött az LDLC 3-2-re. A 27. perc végén azonban egy fantasztikus Lee Sin rúgással gyakorlatilag eldőlt a csapatharc sorsa, az ellenfél Oriannáját tökéletes ütemben küldték egy Irelia stunba és innentől vége volt a dalnak. Ezt követően a Baron is meglett. A Baron segítségével nem kevesebb, mint 5 tornyot és egy inhibitort is bedöntöttek bluerzorék. A következő Baronra érkezni sem tudott az LDLC, ugyanis Hecarimot kiszedték előtte, aki a kezdeményezést biztosította volna. 

Innentől nem volt túl komplikált a dolog, egyszerűen besétáltak vele miden, bedaráltak minden ellenállást és vele együtt a Nexust is, így már 2-0-val vezetik a B csoportot! Ezzel pedig 7 győzelmet gyűjtöttek be zsinórban a 0-3-as kezdés után. A tegnapi mérkőzést alább találjátok!



Az utolsó csoportköri mérkőzésük holnap, azaz csütörtökön este 9 órától lesz a 0-2-ben álló Ensure ellen. Még ha nyer is az LDLC az utolsó meccsén, mivel kikaptak a MAD-től az első hely bluerzoréké, ugyanígy, ha a Defuse Kids nyeri az utolsó meccsét, ők is kikaptak a MAD Lions-tól, tehát az első hely már biztos és azért valószínűbb, hogy megverik az Ensure-t, mint az, hogy nem.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!