Nem jött be a fogadás, most steel tetkót kéne csináltatnia egy rajongónak

Ez a mondat már több, mint fél éve hangzott el.

A 2014-es amerikai bundabotrány miatt még ma is bűnhődnek a játékosok, ami eléggé megosztja a közösséget. Az érintett játékosok semmilyen Valve által szervezett versenyen nem vehetnek részt, így számukra eléggé lekorlátozódik a versenynaptár.

Persze a büntetés jogos volt, az már viszont kevésbé, hogy egy ilyen fiatalon elkövetett hiba után még öt évvel is szenvednek a játékosok. Időről időre érkeznek olyan hangok, akik a játékosok unbanolását kérik, legutóbb például az általában visszafogott és halk gla1ve is kiállt az iBUYPOWER játékosai mellett.

A rajongók pedig már egy évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek tartották, hogy a csapat nem nyer egyszer bűnbocsánatot. Éppen ezért történhetett meg az is, hogy pontosan 180 nappal ezelőtt egy Reddit felhasználó az alábbi mondatot vetette képernyőre: "csináltatok egy steel tetoválást az alfelemre, ha 180 napon belül nem kap unbant". Hát bizony ez a fél év nagyon gyorsan letelt, szerencsétlen steel-ék pedig még mindig nem vehetnek részt a Majorökön, így a legtöbb szervezet pont ezért áll ki mögülük. A helyzet az, hogy egyik félre sem igazán hallgat a Valve, pedig ha a közösség és a játékosok is vált vetve kiállnak a banolt játékosok szabaddá tétele mellett, akkor minimum illendő lenne megfontolni a dolgot. 
Remek példa erre Skadoodle, aki egy hajszállal, de megúszta a bant, így pedig egészen a Major győztes címig jutott el karrierjében. Számos fiatal tehetségtől lett megfosztva az amerikai CS:GO 2014-ben, és bár kétségtelen, hogy jogos volt a büntetés, ideje lenne letöltöttnek nyilvánítani azt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!