Önjelölt csalóvadász kutatja fel a Fortnite vb-n a cheatereket, de vajon ő mond igazat?

Önjelölt csalóvadász kutatja fel a Fortnite vb-n a cheatereket, de vajon ő mond igazat?

AspectDolphin maga is csalásokat terjesztett, most azonban átállt a másik oldalra, ám egyelőre megkérdőjelezhető a szándéka.

Múlthéten elindultak a Fortnite világbajnokság selejtezői, a Week 1 az előző hétvégén már le is ment, ám azt nem lehet mondani, hogy problémamentes lett volna, ugyanis utólag kiderült, hogy minimum egy résztvevő csalást használt. A Team Kaliber játékosa, JonnyK a kvalifikáció előtt Discordon akart csalást vásárolni egy hackertől, az "eladó" azonban elküldte a "The Fortnite Guy" című youtubernek a beszélgetésüket, így az eset napvilágot látott.

A Team Kaliber gyorsan reagált a történtekre, JonnyK-t azonnal kitették a csapatból, a játékos pedig azóta a Twitch-ét és a Twitterét is archiválta.

Most azonban két újabb történet ütötte fel a fejét, amik AspectDolphin nevű felhasználónak köszönhetőek, aki egyébként maga is terjesztett csalásokat, elmondása szerint viszont a kompetitív Fortnite sorsát a szívén viseli, ezért ezt a réteget szeretné tisztán tartani.

Az egyik sztori Dubs fn nevű játékoshoz köthető, aki az észak-amerikai régióból második helyen jutott be a new yorki döntőbe, és talán segítette őt némi program is. Dubs esetében egy videó adta meg az alapot, köszönhetően részben a világbajnokság közzétett replay fájljainak, amiket bárki visszanézhet bármelyik játékos szemszögéből.

Dubs olyan megmozdulásokat produkált, ami feltűnt a játékosoknak, Dolphin elmondása szerint pedig egy RDubs nevű felhasználónak bő 1 hónappal a vb előtt volt egy beszélgetése egy csalásokat terjesztő emberrel. RDubs egyébként Dubs fn korábbi játékosneve, Dolphin szerint ez már önmagában elég gyanús. 

Dubs Twitteren reagált az őt ért vádakra:

"Minden ember megb*szhatja, aki nem hisz nekem. Nem vagyok csaló..."

Vannak akik Dubs mellé álltak, egy másik Twitter felhasználó szerint a Discord beszélgetések teljesen hamisak, már csak azért is, mert Dubs alapvetően más stílusban szokott írni.

A második fejezet már a mi kontinensünkhöz köthető, de ugyanakkor Dubs történetében is forduló pontot hozhatott. Dolphin azt mondta, hogy folytatja hadjáratát, ugyanúgy publikálni fogja a csaló játékosok nevét, és jelenti fogja őket az Epic Games-nek, ám látja a hibákat a Dubs-os sztoriban. Elmondása szerint a screenshotok, amiket kapott valóban hamisak voltak, ám a privát beszélgetések ezen a ponton már nagyon megbízhatatlanok, katalizátornak voltak maximum jók. Dolphin azt mondta további bizonyítékai is vannak Dubs ellen, ám ez az egész megmutatta neki, hogy a jövőben még szigorúbbnak kell lennie, és még több bizonyítékot fog felmutatni az európai játékosok ellen mielőtt publikálja a nevüket.

Gondoljuk azonban át az egészet, mielőtt véleményt formálunk

Ilyen esetekben mindig számolni kell azzal a lehetőséggel is, hogy a "megváltóként", a hirtelen "mindent megmentő lovagként" érkező személyt valamilyen hátsó szándék vezérelheti, ezért nem szabad mindent elsőre elhinni neki.

Ugyanakkor arról a tényről sem szabad elfeledkezni, hogy a világbajnokság bárki számára elérhető, aki feljut a Champion League-be, voltaképp "arc nélküli" játékosok tízezrei kerülnek egy karnyújtásnyira több száz, több ezer dollárokhoz. A kvalifikációs mérkőzések során a játékosok saját otthonukból, vagy legalábbis az Epic Games számára fizikailag nem hozzáférhető helyről játszanak saját számítógépről, tehát az egyetlen dolog, ami ellenőrizni tudja, hogy nem csalnak-e, az a Fortnite beépített anti-cheat rendszere, amin viszont a nap 24 órájában a hét minden napján keresik a fogást a különféle cheatfejlesztők. Megesik, hogy valaki egész sokáig kihúzza, és nem akad fenn a rostán.

Az Epic Games azt mondta, hogy a kvalifikált játékosokat minden alkalommal szigorúan ellenőrzik, akár manuálisan is, ezzel is próbálják kiszűrni a csalókat. Dolphin esetében egyébként nagyon árulkodó jel, hogy a Twittere már nem elérhető, Dubs esetében pedig az Epic Games nem tett egyelőre semmilyen lépést, tehát benne van a pakliban, hogy valóban tisztán játszott.

A Fortnite vb-t is elérte az a hullám, amin a PUBG is átesett nemrég, a hivatalos ligák soraiból több játékosról is kiderült, hogy csöppet sem tiszta eszközökkel jutottak el oda, ahova, reméljük, hogy a Fortnite-ban minél kevesebb ilyen történetről hallhatunk majd. Dolphin története valószínűleg még nem ért véget...

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!