Tier 4 paklival ment Legend 7-ig matsup: ez a Nomi Priest, az

Tier 4 paklival ment Legend 7-ig matsup: ez a Nomi Priest, az "igazi" Miracle deck

Egyre többször kerül képernyőre a Nomi Priest, amit még a világbajnokságon is bevállalt killinallday!

A kaotikus és formálódó egyik szépsége, hogy gyakorlatilag bármilyen deckkel lehet nagyszerű eredményeket elérni. A napokban matsup az ázsiai szerveren pörgette meg a kártyákat és mászott fel egészen a top 10 Legendig egy Nomi Priesttel. Mutatjuk az őrült paklit!

matsup's Legend #7 Nomi Priest

Kód: AAECAa0GBL3zApeHA+uIA9KZAw3lBKQH9gelCdEK0gryDPsM0P4C5ogD64oD6owDsJEDAA==

A Nomi Priest egy nagyon olcsó deck, ami mindössze egy Legendary-t pörget, Chef Nomit, a Rise of Shadows egyik új lapját. Mellé rengeteg olcsó varázslatot kell még bepakolni, az egészet megfejeljük két Auctioneerrel, ami segít abban, hogy felhúzzuk a decket, az olcsó varázslatokkal kombózva, plusz beteszünk mellé még néhány laphúzást, nagyon olcsó Tauntot és területi sebzést és kész is a pakli. High Legenden belül CheeseHead is próbálkozott vele, egyelőre talán kevesebb, mint több sikerrel, de például a román profi, RDU is beleszaladt már top 10 Legend meccsen a Control Warriorral, aminek csúfos vereség lett a vége. De miben rejtőzik az ereje a Nomi Priestnek?

Először is szükséges a kombóhoz, hogy ne maradjon egy lap sem a deckben. Utána kikerülhet Chef Nomi, ami rögtön telepakolja a boardot 6/6-os Elementalokkal. Ezt a full boardot még kétszer meg lehet játszani, mivel a két Seance segít újra kitenni Nomit. Ilyen durva asztalt szinte lehetetlen megoldani, azonban az érmének két oldala van. A probléma ott kezdődik, ha meghalunk addig, amíg elérünk az olcsó Grave Horror / Chef Nomi körökig. Mivel csak szituációs megoldás van a deckben, nem sok vizet fogunk zavarni az első 8-9 körben, ezt könyörtelenül kihasználhatják a gyorsabb, tempósabb változatok. Fel kell húzni a leszedéseket, miközben nem árt, ha fogynak a lapok a pakliból. Nem egyszerű menedzselni ezeket a folyamatokat, pont ezért van csak Tier 4-ben a deck, miközben high Legendben a legjobbak simán hozzák a számokat vele. Tipikusan olyan a Nomi Priest, mint volt az APM Priest, vagy korábban a Patron Warrior, hogy csak a legjobbak tudják kisajtolni belőle a maximumot.

Ilyen típusból nagyon kevés van a játékban, érdemes megbecsülni őket. A Nomi Priest ettől függetlenül inkább számít egy meglepetés decknek, mint valódi erődemonstrációra képes paklinak, de olcsósága miatt akár a kevesebb dusttal rendelkezők is tehetnek vele egy próbát. Arra jó ez a fenti verzió, hogy még többet megtanuljunk a Hearthstone-ról, a mechanikákról, stratégáról és megtaláljuk a játék valódi szépségét. Egy igazi csodával van dolgunk, amire még a legendás Miracle Rogue is csak csettinteni tud.

Ti találkoztatok már a Nomi Priesttel, esetleg próbálgatjátok élesben?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!