vS Rise of Shadows első meta jelentés: 8 Class, 12 deck a Tier 1-2-ben

Az első hét tapasztatait leszűrte a vS és elkészítette első Rise of Shadows meta jelentését. Két deck kiemelkedik a Hearthstone Standard mezőnyéből!

A Vicious Syndicate sem bírt tovább várni, összerakta az első Rise of Shadows Standard formátumra vonatkozó meta jelentését a statisztikai oldal. Eltérő Rankon teljesen más eredményeket lehet mérni, ezért is fontos mindig figyelni a számokra és kategóriákra. Legenden belül és Rank 35-ön más deckek dominálnak, de ez így is van rendjén. Nézzük meg, hogyan fest most a Standard Ranked meta a vS számai alapján!

Népszerűség

Hatalmas előnnyel vezeti a népszerűségi listát a Rogue, aminek két változata terjedt el igazán. A Lackey, azaz Tempo verzió kiemelkedő számokat hoz, kellően gyors és viszonylag olcsón legyártható, ezért is teszi ki az egész ladder több, mint 16 százalékát ez az egy deck. Nagyobb lemaradással követi a Tempo Rogue-ot a Bomb Warrior, majd nem sokkal utána következik a Token Druid. Amíg a Bomb Warrior inkább alacsonyabb Rankon hatékony és szórakoztató, Blastmaster Boommal mindenki szeretne játszani, a Token Druid minden helyzetben megállja a helyét. Sajnos két Class leszakadt a mezőnyről és hiába a Nomi Priest, vagy az Aggro Mech Paladin, egyelőre még keresi a helyét mindkét hős az alakuló Standard metában.

Gyakoriság

Jól kivehető, hogy a Hunter egyértelműen a legnagyobb vesztese a Rise of Shadows és a rotáció érkezésének, amíg a Rogue jó ideje nem látott magasságokban szárnyal. A Druid nagyon boldog, hogy végre van egy működőképes paklija, ahogy a Warrior is próbálja meglovagolni az első hetek hullámait.

Erősorrend

Amíg az egész ladderre kivetített statisztikában négy deck is befér a Tier 1-be, Legenden belül csak kettő képes odaérni a top kategóriába. Az biztos, hogy a Tempo Rogue és a Token Druid brutálisan erős jelenleg, de van potenciál a Warriorokban és még az Aggro Mech Paladinban is, hiába nem játszik vele senki. Felkapaszkodóban van a Conjurer Mage, amivel többek között tegnap CheeseHead behúzta a Hearthstone Masters Qualifier-t. Úgy tűnik, hogy a Secret Paladinnak sokkal nagyobb volt a füstje, mint a lángja és a Murloc Shaman is hasonlóan gyengén muzsikál a számok alapján. Ha röviden össze akarjuk foglalni a legjobb deckeket, akkor ezt a relációt állíthatjuk fel: Tempo Rogue >...>Token Druid > Warriorok > minden más.

Counterek

A Token Druid és a Tempo Rogue sora szinte teljesen zöldben úszik. Amíg Malfurionnak a Zoo Warlock az egyetlen igazi countere, a Tempo Rogue a Warriorokat próbálja elkerülni a ladderen. A Warriornak két Class is borsot tör az orra alá, szerencséjére sem a Hunter, sem a Mage nem tartozik a legnépszerűbb választások közé. Vannak olyan deckek is, amik papíron minden ellen gyengék, mint a Silence Priest, vagy a Muckmorpher Shaman, de ez nem garantálja, hogy ne tudnának kifogni egy-egy nyerő szériát. Ettől függetlenül ezeket a Tier 4 deckeket inkább Casualban érdemes próbálgatni, mint éles meccseken.

Összességében két-három deck körül forog jelenleg a Standard ladder. Mindenki ezeket próbálja counterelni, vagy ezekkel játszik, ami még bőven változhat a következő hetekben, mert nagyon az elején járunk a Year of the Dragonnak. A Tempo Rogue és Token Druid megéri a craftot, ha már most szeretnétek elérni eredményeket, de a Warriorokkal sem lőhettek mellé.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!