A Tempo Storm metaelemzése is megérkezett nemrég

A Tempo Storm metaelemzése is megérkezett nemrég

Most már eltelt annyi idő, hogy Reynad bandája is összepakolja a Rise of Shadows metaelemzését. 

Ha arról van szó, hogy mik a legjobb Hearthstone paklik, akkor igazából két olyan forrás van, amit igazán hitelesnek fogad el a Hearthstone közösség. A VSData a statisztikákat és arányokat veszi alapnak és a matematika segítségével állítja össze a listáját. A Tempo Storm viszont inkább a profi játékosok véleményét és elemzéseit tartja fontosabbnak. Az előbb említett csapat eredményeiről már írtunk, ha lemaradtatok volna, akkor a következő linken megnézhetitek. 

Nemsokkal később persze a másik oldal is elkészítette a 'tanulmányát'. Ebben a cikkben erről lesz szó és megnézzük a Tier 1 és Tier 2 paklikat. Akik szeretnék a paklikódokat is kikapni, azok a következő linken, ki tudják kapni. Az tuti, hogy az egész játék erő szintje zuhant, ami nem rossz dolog. Kirotáltak a DK kártyák és az Odd és Even mechanika is nyugdíjba ment. Így érdekes lehet ez az év.

Tier 1

Az már egyből látszik, hogy a ROS legnagyobb győztese a Warrior. A Control, a Dragon és a Bomb archetípusok nagyon megtalálták magukat és egyelőre dominálják a laddert. A felsőbb szintek és persze a Legend rang már tele van Garrosh-al, de úgy néz ki érkeznek a kihívók és nem lepődnék meg ha pár hét múlva a Mage és a Hunter is előrébb jönne, kizárólag azért, mert nagyon jól működnek a lassú Warrior ellen. A két másik pakli a Rogue és a Token Druid is nagyon jól megy. Valeera sokat köszönhet annak, hogy a Classic lapjai iszonyat erősek, a Token Druid pedig az új lapoknak köszönhetően ismét a legjobbak között van. Megkockáztatom, ha féléve nem kapott volna ekkora nerfet Malfurion klasszikus szettje, akkor most ismét a Druid miatt menne a sírás.

Tier 2

Az egy dolog, hogy a Tier 1-ben csak három kaszt képviseli magát, de ha azt kiegészítjük a második szinttel, akkor máris hétre ugrik ez a szám, ami már bőven jó, mint diverz meta. Vannak gyors és lassú paklik. Van, ahol mindent megterveztek, de van ahol az RNG kapja a főszerepet. A már említett Mech Hunter és Khadgar Mage, azon kívül, hogy elég erősek, azért kerültek ilyen magasra, mert a legtöbb estben nagyon jók nem túl gyors Warrior paklik ellen. A Zoo egyszerűen nem tud kihalni, megint visszatért, bár szinte biztos vagyok benne, hogy pár héten belül kiszorul a legjobbak közül. A Thief Rogue pedig a személyes kedvencem. Ez a pakli gyakorlatilag mindent meg tud verni, csak közepesen jó RNG kell hozzá, viszont ebből adódóan rájöhetünk, hogy az esetek egy részében borzasztó kártyákat lop el. Az ottani lapok erősek, de ha fortuna asszony úgy dönt, hogy nem nyersz, akkor nincs beleszólásod a dolgok alakulásába.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!