Valóban végleg befellegzett a japán nehéz tankoknak az 1.5-tel?

Ezúttal azt a kérdéskört jártuk körbe, hogy valóban lemondhatunk-e a japán nehéz tankokról az 1.5-ös frissítéssel.

Talán nincs is olyan World of Tanks játékos, aki ne hallott volna az 1.5-ös frissítéssel érkező tank újraegyensúlyozási hullámról, ami első körben az FV4005-öt, a Type 4 és a Type 5 Heavy tankokat érinti. A brit tankvadász esetében csak a löveg karakterisztikái változnak, de a grandiózus 1.750-es alfa megmarad, tehát itt csupán arról van szó, hogy kicsit defenzívebbre kell venni a játékstílust. A japán nehezek azonban elbúcsúzhatnak a briliáns repeszrombolós hajóágyújuktól.

Valóban mennek a süllyesztőbe a japán nehéz tankok?

Sajnos a Type 5 Heavy pályafutásának valóban ennyi volt, ugyanis a 15 cm mozsárágyú sebzését gyakorlatilag eltörölték, míg a 14 cm/50-es löveg 250 és 290 milliméter körüli átütési értéke nevetségesen alacsony tier X-ben. Kijelenthetjük, hogy minden tankhúzással töltött óra, minden ráfordított szabad XP és kredit a kukában landol az 1.5-ös frissítés után.

A Type 4 Heavy esetében azonban kicsit más a helyzet. Bár tény, hogy a szokásos stílusban használva a tank gyengébb lesz, ugyanakkor a frissítés élesítése után ténylegesen dönteni kell a két löveg között. Sokan már most is a 600-as alfájút használják, de akik maradnak a repeszrombolónál, azoknak ügyesen kell menedzselniük a lövéseiket. A jól védett tankokkal szemben a normál lövedékre lesz szükség, míg a gyengébbek ellen -mint például a Tiger I vagy az AMX 50 120- nyugodtan bevethető a prémium.

Véleményed szerint illene visszaadnia a Wargamingnek a kifejlesztés költségének egészét egy ilyen meghatározó nerfet követően?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • jugabe 4 éve
    Rendesen elbántak a tízessel. Lezsírozom, amíg észhez nem térnek a wg-nél. Tessék már megnézni mit ütnek a tier10-es td-k repesszel... (német, amerikai....)
    0 0 Válasz
    • Unstoppable 4 éve jugabe
      De azok TD-k mit gondoltál... Azokhoz ritkán vagy soha nem nyúlnak hozzá.
      0 0 Válasz
  • Metrodriver 4 éve
    Megint egy újabb buta lépés. Amúgy minden játéknál ez van, lesz egy újabb tank ami túl erős lesz, majd sírnak azok akik nem tudtak játszani és gyorsan neffeljünk le mindent 0-ra. Sajnos most TS-5 ami nagyon durvára sikeredett, de majd őt is lehúzzák. Ami jó volt, az gáz lesz, mert valakinek nem tetszik. Pont mint az arty-knál. Viszont egyet nem értek, egy csata 15:15 harcos, 0 arty. De képes beírni, arty segíts?!?!?!? Írom neki, noob vagy, 0 arty.... jön egy szomorú smiley. Azt kiderül a srácról, hogy arty ellenes szószóló...... hát furák az emberek, de inkább buták. Lényeg az, hogy mindig lesz valaki akinek nem tetszik valami és lesz módosítás. A játék egyre rosszabb, a MM is egy szar, de kit érdekel. Még jobban rontsuk el a játékélményt, csak a pénz a lényeg. Semmi más. Szomorú az egész.... csáó
    0 0 Válasz
    • Veszett 4 éve Metrodriver
      Mi a baj a mostani MM-mel?
      0 0 Válasz
      • jugabe 4 éve Veszett
        Csak annyi, hogy hagyni jellett volna a régit és helyette a modokat kiirtani. Xvm a halálod, nem az mm.
        0 0 Válasz
        • Veszett 4 éve jugabe
          Pedig ez sokkal jobban sorsol mint az előző....
          0 0 Válasz
        • MrMiszter 4 éve jugabe
          A régi mm-et meghagyni????? Isten mentsen.
          0 0 Válasz
    • jugabe 4 éve Metrodriver
      A TS-5 ugyanúgy rommá lőhető mint a Type 5 Heavy. Tapasztalat. A japán 10-est nem tudod úgy forgatni, hogy ne lehessen valahol belőni. Én is belövöm, ha azzal vagyok engem is belőnek. A Maus ebből a szempontból kevésbé keserves.
      0 0 Válasz
    • MrMiszter 4 éve Metrodriver
      A TS-5 sokkal gyengébb mint egy T28 szerintem ahhoz nem nyúlnak, a type 5 gold lőszerének az átdolgozásával sem lenne semmi ha a többi tank is egyből megkapná, a sima lőszerének pedig az a 900 sebzés kevés, itt a troll ágyúról beszélek. Tehát nem lenne itt baj ezzel, ha a többi tank erőviszonya is változna mert az tény hogy az én type om semmit nem pattint mert rommá goldozza mindeki, a gold lőszer nerf pedig csak rávenné az embereket hogy keressék a gyengepontot, és normál lőszerrel lőjenek, így az ember ha nem is mindig de kap lövést, és lenne így értelme annak hogy 300 akat csipegetsz repesszel.
      0 0 Válasz
  • szakacsm 4 éve
    Nem a trollgunok nerfelésével kéne foglalkozni, hanem például a szuperpörivel kéne valamit kezdeni mert hogy akkora rakat kaka tankot még a Názáreti Jézus sem látott. Ha már ennyi pénzt elkérnek érte akkor lehessen már használható!
    0 0 Válasz
    • Scheff 4 éve szakacsm
      Erről mit gondolsz? :P https://esport1.hu/news/2018/10/12/wot-worldoftanks-superpershing-ujra-egy-bestia-scheff
      0 0 Válasz
    • MrMiszter 4 éve szakacsm
      A szuper pörivel szerintem semmi baj nincs.
      0 0 Válasz
  • Gaburrosan 4 éve
    Az a baj hogy nem kevés idő,és pénz kihúzni egy 10es tankot, és 1 mozdulattal a kukába teszik. Szomorú de amikor több emberen átmegy, meg a szupertesztereken és megkapja a végleges alakját miért kell késöbb hozzányúlni??? Akinek addíg megvolt tartsa meg úgy ahogy volt.
    0 0 Válasz
  • veteo 4 éve
    Az O-HO eddig is elég hulladék volt, most meg +5sec töltés, kevesebb sebzésért... O-NI szintén...Nem csak hulladék a top tier mostantól, de még nagyobb szenvedés eljutni odáig...
    0 0 Válasz
  • Veszett 4 éve
    Nem vagyok kimagasló képességekkel megáldott játékos. Szerintem nem lesz ez rossz összességében a HESH lőszer végett... Fájni fog az sokaknak...
    0 0 Válasz
    • jugabe 4 éve Veszett
      Kíváncsi leszek azért az eredményre, mert kipróbálni nyilván ki fogom csak más taktikával.
      0 0 Válasz
  • Puskin 4 éve
    Nekem elég szerencsétlenül alakult összesen 1 (!!!) csatát mentem a nagy troll gun-al, és annyi is volt ... Búcsúzol még teszteltem a 600-ast, össze is jött 3k fölött, de tier 8 asok között. R.I:P:
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.