NiP s1mple és NRG gob b?! - avagy a CS:GO legfurcsább beugrói

Megtalálni a megfelelő cserejátékost sosem egyszerű.

Legyen szó bármilyen kategóriáról, a CS:GO versenyei mindig is a csapatokról szóltak. Persze számos játékosnak van hatalmas szurkolótábora, a brand építés mégis szinte minden esetben a csapatra fókuszál. Ezzel ellentétben én például mindig is olyan néző voltam, akinek inkább kedvenc játékosai vannak, őket követem karrierjük során, játszanak éppen bármilyen csapat bármilyen társakkal.

Igazán összeillő és jól működő ötösről azonban viszonylag ritkán beszélhetünk. Persze minden csapat győzelmének örül a saját tábora, de más egy LAN győzelem és más egy Astralis szintű csapatjátékot felépíteni. Olyan csapatokat akik véleményem szerint megfelelően vannak összeállítva csak nehézkesen tudok sorolni, de talán az ENCE, a NiP vagy az NRG ötösét mondanám. Persze csak a világelső Astralis-on túl, akiket mindenki próbál leutánozni vagy legalább tanulni tőlük. Bőven van olyan játékos, akit nem tartok a jelenlegi csapatába illőnek, sőt, redditen is megjelent egy poszt, ahol pontosan ezt a témát taglalja a közösség. 

Leginkább a Cloud9 különböző ex-játékosaival találkozhatunk a listán, hiszen tény, hogy a Major győzelem után, csak keresi önmagát a csapat. De ne feledkezzünk meg arról, hogy sokkal izgalmasabb párosításokat is láttunk már az évek alatt. Emlékeztek például amikor s1mple és flamie is a NiP beugrója volt? Egészen 2017-ig kell visszamennünk, ha ezt a meccset keressük. A NiP az ECS harmadik szezonjában játszott, ahol a G2 elleni Bo2-ben sem draken sem friberg nem játszott, helyettük az ukrán és az orosz játékos ugrott be. S1mple már akkor is brutálisan erős volt, flamie viszont egyáltalán nem találta a helyét, és a maradék svéd játékosok sem, így mindkét pályán kikaptak a franciáktól. Pedig ha ez a két győzelem meg lett volna, akkor a NiP jutott volna az offline döntőbe. S1mple egyébként mindig is szeretett beugrani más csapatokhoz, a mouz-os affért sem szabad elfeledni, ahol mindenki ráaggatta a c0mplex fedőnevet.
Gyanítom arra is emlékeztek még, amikor a haldokló Virtus.pro csapatát elhagyva Snax a mousesport-ban játszott. Furcsa időszak volt, már csak azért is, mert az ESL One: New York a mouz győzelmével zárult, ennek ellenére még sem tudta áthidalni a főként a kommunikációból adódó hibákat a csapat, így Snax mindössze három hónapot töltött mousesports színekben.

Rajtuk kívül a német trió; gob b, tabsen és legija például megjárta az NRG-t, míg Hiko például az ukrán Flipsid3-ba ugrott be néhány meccs erejéig. De eszünkbe juthat itt még Dennis Astralis-os meccsei vagy éppen Brax MIBR próbálkozásai. Néha tényleg olyan érzésünk van ezek hallatán, mintha egy párhuzamos univerzumba csöppentünk volna.

Kommentek között nyugodtan írjátok meg, hogy szerintetek kik voltak a legfurcsább beugró játékosok, mik voltak a legrosszabb csapat összeállítások az elmúlt években és, hogy miért. Válogatni bőven lehet, hiszen AdreN FaZe-be igazolását se sokan tudták még kiheverni, én személy szerint pedig akkor hullattam a legtöbb hajam, amikor tavaly nyáron megtudtam, hogy FalleNék tarik-kal és Stewie2K-val kiegészülve folytatják a játékot.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!