vS Rise of Shadows meta jelentés: gyengült a Warrior, már csak három deck a Tier 1-ben

vS Rise of Shadows meta jelentés: gyengült a Warrior, már csak három deck a Tier 1-ben

Mik a legerősebb deckek a Standard metában? A számok nem hazudnak!

Eltelt egy újabb hét, ami azt jelenti, hogy megérkezett a legfrissebb Vicious Syndicate meta jelentés. Rengeteg változás történt az élmezőnyben, de egy biztos pont van a Standardban - a Tempo Rogue még mindig kirobbanthatatlan az első helyről. De ne szaladjunk ennyire előre, mutatjuk a számokat!

Népszerűség

Minden Rankon a legnépszerűbb a Rogue, de a második helyért zajlik a harc a Control Warrior és a Token Druid között. Amíg a Druid főleg alacsonyabb Rankon hódít, a Warriorra a Legend játékosok számítanak inkább. Mindkét deck kiváló, de egyik sem tudja még csak megközelíteni sem a Tempo / Lackey Rogue-ot. A lista alján a Paladin és Priest neveit olvashatjuk, ami kicsit meglepő lehet, mivel a Nomi Priest egyre népszerűbb, a Mech Paladin meg kifejezetten erősnek számít a mostani Standard metában.

Erősorrend

Gyengült ugyan az előző héthez képest a Tempo Rogue, de nem kérdés, hogy még mindig a legmegbízhatóbb deck az összes közül. Hulkeinstein is kiemelte már korábban, hogy hatalmas potenciál van Valeeraban köszönhetően a már-már brokennek nevezhető lapoknak (Raiding Party, Waggle Pick, EVIL Miscreant stb.), amik köré több stílus is felhúzható. A második helyre a Bomb Hunter ért oda, szorosan mögötte a Mech Paladin következik. Mindkét deck képes arra, hogy megállítsa a Warriorokat, amik még mindig jól működnek, mivel egyedüli counterként számolhatunk velük a Rogue seregekre. Körbeveri egymást a Tempo Rogue - Control Warrior - Bomb Hunter / Mech Paladin, de pont ezért is izgalmas és szórakoztató a ladder jelenleg.

Matchupok

Jól mutatják a zöld színek, hogy a Tempo Rogue-nak csak a Warrior jelent igazán problémát, de manapság mindenki szegény Garrosh ellen készül, ezért is lubickolhat a győzelmekben Valeera. A Rogue másik szerencséje, hogy a Control Shaman és a Silence Priest nem terjedt el nagyon, pedig még ez a két deck lehet képes arra, hogy megállítsa a tapasztalatok alapján. Egyértelmű tehát, hogy a Tempo Rogue jelenleg messze a legjobb választás, de önmagában a deck nem nyeri meg a meccseket. Sokat kell gyakorolni és ki kell tapasztalni, hogy az egyes ellenfelek ellen milyen taktikára van szükség, ami győzelmet hozhat a házhoz. Simán bele lehet szaladni egy-egy rosszabb szériába, hiába játszunk a meta papíron legerősebb paklijával. Ilyen esetekben sem kell kétségbeesni, mivel a számok nem hazudnak. Előbb-utóbb átbillen a mérleg és záporoznak majd a győzelmek.

Ti milyen deckkel rankedeztek?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!