Kik a magyar e-sport legjobbjai? MNEB első szezon döntőjében mindenki ott lesz, aki számít!

Lemaradtál vagy téged még nem ért el a hype? Itt a lehetőség a felzárkózásra!

Counter-Strike Bajnokság

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a döntőben a 2 legtapasztaltabb játékosokból álló gárda mérheti össze tudását. Gabesson és Flash által irányított csapatok történelme több ponton is összefonódik. A jelenlegi 10 játékosból 8 már az osztályozó kupa döntőjén is részt vett, ami azt jelenti, hogy 5 hónap alatt sem változtak meg az erőviszonyok a magyar mezőnyben.

A jelenlegi BudapestFive még Revolte néven kezdte az alapszakaszt, ahol vereség nélkül zárták az odavágó mérkőzéseket. Ehhez hozzátartozik, hogy a Revolte ekkor még úgy tudott veretlen maradni, hogy többször beugrókat kellett segítségül hívniuk, ugyanis kolort akkor még kötötte a szerződése a Vexedhez. Igazi megingás csak a visszavágó szakaszban történt, amikor az N6-tól és az 1998s-tól is kikaptak. Ez természetesen nem volt elég ahhoz, hogy letaszítsák őket a trónról, így csoportelsőként, automatikusan kijutottak az offline döntőbe.

Ehhez képest flashsék nem tűntek ennyire ádáz ellenfélnek, tulajdonképpen a GAMERZONE.gg kétszer is elkapta őket, de a HoP is nagy csapást tudott mérni rájuk. Ezt megnehezítette, hogy időközben kikerültek a BudapestFive-ból és ideiglenesen felvették az 1998s nevet. A szezon végére azonban magukra találtak és nemcsak ők, a Salamander Gaming is. Egészen a 3. helyig küzdötték fel magukat a King of the Hill ágrajzban, s végül Bo3-ban magabiztosan tudtak győzedelmeskedni a HoP felett, így kiérdemelték, hogy ők is ott legyenek az első szezon döntőben!

League of Legends K&H Bajnokság

Nem erre a döntőre számítottunk, amikor elindult az MNEB K&H LoL bajnoksága. Azt már az elejétől fogva sejtettük, hogy két nagy múlttal rendelkező szervezet küzd meg a legvégén, de mégis, máshogy alakultak a dolgok, mint vártuk!

Eleinte úgy tűnt, hogy a THR-nek sima útja van a döntőben, míg a WiLD meglepően bukdácsolt. Meglepetéseket okozott az AGW összeszedettsége, illetve csodálkozhattunk a RIFT gyenge kezdésén. Még az utolsó héten sem volt biztos, hogy mi lesz a döntő sorsa, hiszen a THR, a WiLD és a PLG is versenyben volt érte. A THR azonban egy gyengébb hetet ment, így az utolsó pillanatban a Team Plague elhappolta tőlük az alapszakasz első helyét és vele együtt az offline döntő szereplést. A rájátszásban a legtöbb csapat a Paresszal kiegészült WiLD-tól tartottak, és nem véletlenül.

Mindkét gárda tele van jobbnál jobb játékosokkal. Miden két igazi magyar sztár néz egymással szemben Meight és Sk1nzor személyében, de topon is két veterán játékos esik majd egymásnak, hiszen Frather és MarineHBS sem tegnap kezdték. A dzsungelben Paresszel előnye lehet a WiLD-nak Malackoval szemben, ám az alsó ösvény is nagyon szorosnak ígérkezik.

Ha Stiles a legjobb lövészek közé sorolható, akkor Geller a legjobb támogatók közé és mindkettőnek iszonyatosan nagy szerepe van az ösvényen. Ax3l, a görög import kellően gyorsan és jól beilleszkedett a Plague-hez, viszont nehéz lesz felvennie a versenyt hextasy-val, aki immáron több, mint 2 éve játszik egy ösvényen Stiles-zal.

Hearthstone K&H Bajnokság

A leghosszabb és legembertpróbálóbb küzdelmek kétségkívül az MNEB virtuális kártyásaira vártak. A harminc mérkőzéses alapszakaszba 16-an vágtak bele, hogy a maratoni csaták sorozatában eldöntsék kik lesznek azok, akik folytathatják a bajnokság egyenes kieséses szakaszában. CheeseHead és Hulkeinstein az alapszakaszban mutatott kimagasló teljesítményének köszönhetően kvalifikálta magát, amíg exigo és PenhaDani a rájátszásban vívta ki magának a jogot. Nézzük meg, hogy a négy mesekártyás milyen úton jutott el a fináléba.

A legegyszerűbb dolga talán CheeseHeadnek volt, aki az első fordulók után megérdemelten vette át a vezetést és egészen az utolsó fordulóig, egyetlen rövid szakasz kivételével ki sem engedte a kezéből. Magabiztosan, ellentmondást nem tűrően kényszerítette feladásra az ellenfeleit, így már az utolsó meccsnap előtt bebiztosította a döntős helyezését.

Hulkeinstein a döcögős kezdés után megtalálta a nyerő stratégiát és végül odaért CheeseHead mögé a második helyre, sőt ő volt az egyedüli a mezőnyben, aki meg tudta előzni a One Piece eSports játékosát, CheeseHead-et, igaz csak néhány napig. A LvL Up mezében ezúttal is megmutathatja Hulkeinstein, hogy nem véletlen nyerte meg az őszi osztályozó kupát.

Exigo végig az élmezőnyben harcolt a pontokért, de végül a rájátszásban kellett megmutatnia, hogy miért érdemes vele végső esélyesként is számolni. Magyarország legeredményesebb ladderjátékosa óriási versenytapasztalattal is rendelkezik, ez a halálos kombó végül a négyesdöntőig repítette exigot.

Utolsóként az a PenhaDani jutott be, aki mindössze egy győzelemmel maradt csak el Hulkeinsteintől az alapszakaszban. A nagyszerű pakliválasztás meghozta gyümölcsét és ugyan exigotól kikapott a playoff felső ági döntőjében, de alsó ágról sikerült elérni a célját. Revansot vett Diazon, aki az alapszakaszban kétszer is felül tudott kerekedni a tavalyi DreamHack Summer 2. helyezettjén és az ő neve is odakerült CheeseHead, Hulkeinstein és exigo mellé.

Rainbow Six Siege Bajnokság

Három hónapnyi küzdelem ér véget április 27-én szombaton a Rainbow Six: Siege mezőnyében az MNEB első szezonjában. Két együttes viszont megállíthatatlanul tört előre az elmúlt hetek során, a WiLD és a RIFT tulajdonképpen egymást felváltva és előzgetve uralta az első szezont. Az egész vetélkedés az osztályozó döntőjétől indult. Az akkor a még 6th Sense néven játszó - későbbi RIFT - 2:0-ára le tudta győzni hazánk legerősebb együttesét. Az ott látott játékosokból 8 most is összecsap a fináléban. W1oza akkor a WiLD-ban kapott helyet, most viszont ellenfélként nézhet farkasszemet korábbi csapattársaival.

Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen 14 fordulót teljesíteniük kellett, mielőtt a LAN döntőnek örülhettek a csapatok. Ráadásul a RIFT rögtön belefutott egy nagy pofonba, hiszen az első játéknapon 7:3-ra kikapott meglepetésre a Plague-től. A WiLD is megszenvedte a pestist, ők azonban 8:7-re le tudták gyűrni őket. Mindkét félnek voltak még ezen kívül is szoros mérkőzései, gondoljunk csak a Nice Gaming elleni ugyancsak 8:7-es diadalra a vadaktól, de a RIFT is megizzadt velük szemben. 

A két gigász közötti rangadó első felvonásán az igazi parázs csata elmaradt, miután a WiLD formán kívül játszva könnyedén vereséget szenvedett a RIFT-től 7:3-ra. A visszavágó az abszolút első hely sorsáról dönthetett, azonban sikerült a visszavágás a vadaknak, így tulajdonképpen megfordították a korábban látott eredményt és ők örülhettek a 7:3-nak. Ez azonban nem lett volna még elég, hiszen a körarányokat tekintve a RIFT egy fokkal jobban állt, viszont egyetlen, a rájátszásba utolsóként bejutó OP ellen bizonyíthattak. Meg is tették, így a WiLD lett az alapszakasz győztes és készülhettek Győrre. A RIFT a második helyről a rájátszás utolsó körébe jutó Plague ellen harcolhatta ki a LAN finálét. Rezno miután kivált a RIFT-ből, új alakulatával igyekezett borsot törni korábbi társainak orra alá, de mindhiába, a Strike vezette ötöst nem lehetett megállítani, későn ébredt a Plague és 7:2, 7:5 után a RIFT megválthatta a jegyét a győri PlayIT-re.

Playerunknown's Battlegrounds Bajnokság

A többi játékhoz képest a MNEB PUBG döntőben a ligába bejutott összes csapat ott lesz. Az ország 16 legjobb csapata 7 forduló 21 db mérkőzésén át vívta az alapszakasz legnagyobb csatáit, míg kialakult a rangsorrend. Az aktuális állás persze csak ideiglenes, hiszen a döntőben mindenért dupla pont jár majd, így sok minden változhat, az azonban szinte garantált, hogy az első helyezett squad a top 5-ből fog kikerülni!

A Grim Ravens játékosai a szezont még a Team Horizon Reapers színeiben kezdték meg, majd az alapszakasz során szervezetet váltottak, ezzel pedig ők lettek az ország első fizetett PUBG játékosai. Menetelésük figyelemreméltó, állandó résztvevői voltak a végjátékoknak, sokszor 10 vagy 15+ killel hoztak el egy-egy csirkevacsorát.

A Nice Gaming jelen pillanatban a Grim Ravens legnagyobb vetélytársa. A különbség köztük ugyan bő 500 pont, a dupla pontokat érő döntőben azonban ez a különbség akár el is tűnhet. A Nice Gaming játékosai hidegvérű profik, akik mindig megtalálják a legjobb irányt, és aligha futhat el előlük az, akire egyszer rálőnek.

A Wonder Stag eSports a mostani formájában két korábbi csapat szerelemgyereke, mely a Team Plague-nek köszönhetően alakulhatott meg. A WSE játékosai úgy ismerik a PUBG pályáit, mint a tenyerüket, ha kell vérszomjasak tudnak lenni, ha a helyzet pedig úgy kívánja, akkor egy szerzetes türelmét is magukra tudják ölteni. A WSE a harmadik helyről várja a döntőt, épp ezért biztosra vehető, hogy nem látunk majd tőlük kegyelmet.

A FLANK az MNEB ligájának sztárcsapata. Az alapjaiban KODIAKkal, Kontival, FoDaval és Jonesy-val felálló squadnak nagyon sokan odaítéltek a fődíjat már a szezon elindulása előtt. Ez köszönhető részben annak, hogy az osztályozókupa első helyét szerezték meg, illetve annak, hogy ők külön-külön is nagyon erős játékosok, olyanok, akik bármelyik csapat húzóemberei lehetnének. Az alapszakasz során azonban eléggé hullámzott a teljesítményük. Előfordult, hogy legelsőként estek ki egy meccsből, de arra is volt példa, hogy dupla vacsorát ettek egy napon, sőt még az MNEB PUBG kill rekordját is ők tartják, 25 embert szedtek le egyetlen körben. A FLANK negyedik helyről várja a döntőt, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs esélyük az első helyre.

A LvL Up Esports egyike azon csapatoknak, akik az egész alapszakasz során konzistens teljesítményt tudtak nyújtani, ezért is lehetnek ott a top 5-ben. Voltak nagyszerű meccseik, melyek végén jókat lakmároztak, időnként azonban nekik is becsúszott egy-egy gyenge pillanat. A 6. forduló napját például a 14. helyen zárták, ami az összesített eredményüket meglehetősen visszavetette, a többi felvonásban azonban mindig az élmezőnyben végeztek. Ha tudják tartani ugyanezt a szintet, a döntőben meglehet nekik a top 3 is.

A heves küzdelmek közepette egy jótékonysági napot is tartott az MNEB PUBG szakasza, ahol a Gyermekétkeztetési alapítványnak gyűjtött a közösség, igen nagy sikerrel!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!