Négy elődöntős, de csak két továbbjutó: elemeztük az esélyeket

Négy elődöntős, de csak két továbbjutó: elemeztük az esélyeket

Óriási rangadók várnak ránk holnap, de csak egy kártyás emelheti magasba a győztesnek járó trófeát!

Kevesebb, mint egy nap van hátra a Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság K&H Hearthstone versenyének végső döntőjéig. Négy játékos jutott el a "final fourba", de a neheze még hátra van. CheeseHead, Hulkeinstein, exigo és PenhaDani az új kiegészítőben kell, hogy megmutassa, ő a legjobb kártyás Magyarországon. Nézzük meg, hogy mire számíthatunk a holnap elődöntőktől!

CheeseHead vs PenhaDani (10:00-tól közvetített mérkőzés)

Az alapszakasz győztese küzdhet meg a döntőért Magyarország legeredményesebb versenyjátékosával. A One Piece eSports színeiben CheeseHead elképesztően nagy formában van. Először is bejutott egyetlen magyarként a Wild Open rájátszásába, majd jelentős fölénnyel nyerte meg az MNEB alapszakaszát. A döntő előtti hónapban még egy Masters Tour Qualifiert is megnyert, ezzel megváltotta a jegyét a las vegas-i offline döntőbe. PenhaDani az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, majd a rájátszásban alsó ágról került végül a top 4-be. Állítása szerint végre újra élvezi a HS-t és kiváló formában várja a döntőt. Az biztos, hogy egyik játékosnak sem kell a szomszédba menni versenytapasztalatért és játéktudásért.

CheeseHead paklijai

PenhaDani paklijai

Eltérő lineuppal készültek a játékosok, ami azért várható volt egy még kiforratlan versenymetában. Mindössze két és fél hete jelent meg a Rise of Shadows, ezért még rengeteg lehetséges decket lehet beépíteni a legmagasabb szinten is a stratégiákba. Két decket érdemes kiemelni. PenhaDani Mecha'thun Warriorja nagyjából ugyanazt tudja, mint a Control Warriorok azonban rendelkezik egy plusz győzelmi opcióval. Papíron nem okozhat ennek a decknek gondot a Tempo Rogue, sőt még a Bomb Warrior ellen is bőven van keresnivalója. A Mage és a Shaman azonban odapörkölhet Garroshnak és nem sokat tud PenhaDani ez ellen tenni a lassú Warriorral. CheeseHead egyedüliként a mezőnyből behozta a Conjurer Mage-et, ami hasít a világbajnokságon. A Warrirorokat hatalmas százalékkal kényszeríti térdre, azonban nem ízlik neki sem a Bomb Hunter, sem a Token Druid, sem a Tempo Rogue. Ezek közül csak egyet bannolhat CheeseHead, nem lenne meglepő, ha a Druid kerülne ki a képletből.

Alapszakaszban: CheeseHead - Penhadani 2:0

Hulkeinstein vs exigo

Az osztályozó kupa után a bajnokságot is megnyerné Hulkeinstein, a LvL Up Esports játékosa, azonban ehhez át kell verekednie magán exigon, aki hazánk legeredményesebb ranked játékosa, aki a 2019 HCT Winter Playoffjába egyedüli magyarként jutott be. Mindkét játékos óriási tapasztalattal rendelkezik, amit megmutattak végig a csoportkör mérkőzési során. Az biztos, hogy mindketten rengeteg időt öltek a készülésbe, ami azt jelenti, hogy az aktuális forma és a jó pakliválasztás lehet az, ami eldönti a párharcot.

Hulkeinstein paklijai

exigo paklijai

Mindkét játékos hozott Rogue-ot, Warriort és Warlockot és ezekben csak egy-egy lap eltérést fedezhetünk fel. Exigo a Bloodsail Corsair mellett döntött mindkét Tempo / Aggro paklijában is, ami ugyan a Raiding Party értékét csökkentheti, de a Rogue és a Hunter ellen is sokat érhet. Az ellen a Hunter ellen, amit az egész mezőnyben csak Hulkeinstein választott. Az új Midrange Hunter kifejezetten jó a Control Warriorok ellen, de egész jó számokat hoz a Zoo Warlock, a Bomb Warrior és a Big Shaman ellen is. Térjünk is rá erre a Big Shamanra. Nagyon-nagyon off-meta szinten mozog ez a deck, mivel inkább a Control Overload az, amit versenyekre választani szoktak. A Muckmorpherben hatalmas potenciál van, de ehhez elengedhetetlen, hogy ne húzzon exigo katasztrofálisan. A Zoo Warlock kifejezetten jó ellenfélnek számít Thrall számára, de Hulkeinstein többi paklijával meggyűlhet a baja.

Alapszakaszban: Hulkeinstein - exigo 2:0

A két elődöntő után jön majd a döntő és a bronzmeccs, amit szintén élőben követhettek az E1TV hivatalos Hearthstone Twitch csatornáján április 28-án délelőtt. Ne felejtsétek el, hogy 6 X 7 Rise of Shadows pakk is vár rátok, ha teljesítitek a GoodID-s küldetést

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!