Magyarország legsikeresebb e-sport csapatainak listája az MNEB alapján

Magyarország legsikeresebb e-sport csapatainak listája az MNEB alapján

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság online és offline szakasza alapján értékeltünk!

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonja április 28-án lezárult, így minden versenyjátékban megkoronázták a legjobbakat. A döntő események két napon keresztül három helyszínen zajlottak, és összesen 15 millió forint talált gazdára.

Mikor útjára indult az egész magyar közösséget megmozgató liga, akkor sok régi és új csapat, brand lépett a harctérre, hogy megmutassa magát. Ha az a kérdés, hogy vajon melyik hazánk legjobb, legsikeresebb e-sport csapata a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság eredményei alapján, mely 2019 első negyedévén alapszik, akkor az alábbi lista jól tükrözi az erőviszonyokat.

Csapatnév Pontszám Hány játékban indított Pontszám/játék
1 Team Plague 94 4 23,5
2 LvL Up Esport 79 2 39,5
3 WiLD 60 2 30
4 Nice Gaming 55 3 18,33333333
5 One Piece eSport 52 4 13
6 RIFT Esports 52 3 17,33333333
7 Grim Ravens 46 1 46
8 Salamander Gaming 44 1 44
9 WSE 26 1 26
10 MGFE Spirit Esports 24 2 12

Öt versenyjátékból négy indulója volt a Team Plague-nek, amiből egy aranyat, és két bronzérmet sikerült elhozni (LoL, PUBG, R6S). A WiLD by Lagardére Sportsra kevesebb játékban képviselte magát, ám az R6-ban arannyal, LoL-ban ezüsttel távoztak az offline döntőről.

A LVL UP stratégiája egészen más volt, ugyanis ők csak két játékban képviseltették magukat, PUBG-ben, és HS-ben, de utóbbiban rögtön 3 játékossal, s mivel Hulkeinstein nyerte meg a K&H Hearthstone versenyét, ezért joggal állíthatjuk, hogy ebben az évadban a kártyák királya a LVL UP Esport. A Nice-Gaming R6 és CS:GO csapatai szinte végig a középmezőnyben versenyeztek, míg PUBG alakulatuk már az alapszakaszban is kiemelkedő volt, s a döntőn is sikerült elcsípni a második helyet.

Sok új brandet is látunk a listán, mint például a Grim Ravens, mely a korábbi THR-t igazolta le, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen megnyerték a PUBG tornát. Mellettük a Salamander mutatkozott be, akiknek a nevéhez a CS:GO bajnokság győzelmét kötjük.

A pontszámok alakulását és az eredmény mögött rejlő számításokat ebben a táblázatban találjátok meg. 

Az alapszakaszban mindenki a helyezésétől függően kapott pontot. Maximum 16-ot, ha első helyen végeztél a csoportodban. Az offline döntőben csgo/r6/lol esetében a győztes kapott plusz 30 pontot. Az offline döntőben, pubg-ben az helyezésedhez mérten kaptál pontot, kivéve az utolsó helyzett, illetve a top3-at kiemelten díjaztuk. HS-ben a 30 pontot kapott az 1. | 20 pontot a 2. | 15 pontot a 3. | 0 pontot a 4. helyezett. A táblázatban csak a 30 pontos győzelmet látjátok, ami azért van, mert a 2. és 3. helyezett HS játékos nem tartozik egyik csapat égisze alá sem.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!