A Valve egy saját CS:GO liga elindításán dolgozna? - Richard Lewis szerint lehetséges

A Valve egy saját CS:GO liga elindításán dolgozna? - Richard Lewis szerint lehetséges

A CS:GO közvetítések népszerű műsorvezetője több forrásra hivatkozva is egy új, Valve által indított ligáról beszél.

Fantasztikus, hogy a világ egyre nagyobb részén növekszik nem csak a CS:GO, de az e-sport is. Maradva szeretett FPS játékunknál, Dániában például már miniszterelnöki dicséret is illette az Astralis-t és hosszasan lehetne még sorolni a különböző csapatok elismeréseit, amiket az e-sporton kívülálló személyektől, szervezetektől kaptak az évek során.

Pedig ha belegondolunk a legnagyobb változás vagy fejlődés, hogy haveri csapatok pénzkereseti lehetőségéből profi csapatok elég magas szintű megélhetésévé vált a CS:GO. Nyilván egy egész iparág épült eköré a játék köré is, fárasztó már csak abba is belegondolni, hogy az MNEB első szezonja hány ember munkájával jöhetett létre. A pénzdíjazások viszont már évek óta stagnálnak, inkább a kisebb, sokszor csak online ligák szaporodtak el vagy növekedtek a meglévők. Egy Major torna megnyerésével például már három éve 1 millió dollárt nyer a győztes csapat, ahogy arra is hiába várunk évek óta, hogy a Major versenyek a LoL VB vagy a házon belüli Dota 2 - The International szintjére emelkedjen.
Pontosan az ilyen témák kibeszélésére van a Rivalry YouTube csatorna, ahol az ígértekhez híven, valóban a profi CS:GO-t formáló emberek beszélgetnek különböző témákban. A legfrissebb adásukban például a CS:GO közvetítésekből ismert Richard Lewis és a Dota2 versenyek egyik legnépszerűbb elemzője, Alan "Nahaz" Bester voltak vendégek, akikkel leginkább a két játékot illetve magát a Valve-ot érintő témák jöttek szóba. Itt hangzott el az is, hogy Lewis szerint a Valve jelenleg is egy saját szervezésű új liga beindításán dolgozik. Ezt több forrására alapozva mondta, viszont részleteket ő sem ismer. Mindenesetre érdemes ezt a pletykát megjegyeznünk, nem tudhatjuk, hogy mikor érkezik majd egy hivatalos bejelentés a Valve-tól, ami akár egy The International szintű esemény is lehet majd.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!