Az Epic Games betiltja a nyújtott képernyőt a kompetitív módokban

Az Epic Games betiltja a nyújtott képernyőt a kompetitív módokban

A fejlesztők egy hosszabb bejegyzést tettek közzé a kompetitív fejlesztések következő szakaszáról.

Tegnap késő este az Epic Games közzétett egy helyzetjelentést a Fortnite kompetitív vonalának fejlesztéséről, melyben szót ejtettek az Arena Mode-ról, a nyújtott képernyőről és bejelentettek egy 500 ezer dolláros hétvégi kupát.

Arena Mode

A világbajnokság kulcsaként szolgáló módot továbbfejlesztik, az Epic keresi a további pontozási lehetőségeket, lesznek league specifikus tournamentek, illetve a jövőben egyedi jutalmak is várhatóak a ranglétrán való feljebb jutásért.

Továbbá figyelemmel kísérik a visszajelzéseket, és a hosszú várólisták elleni harcban bevezetik azt a funkciót, hogy az Arena meccskeresése mellett beléphetnek majd a játékosok egy másik mérkőzésbe, vagy Creative Islandre, hogy addig is elüthessék az időt. Hamarosan frissítenek egy sort az Arena matchmaking rendszerén, hogy az összes divízió számára gördülékenyebb legyen.

Teljesítménybeli fejlesztések

Itt a legnagyobb figyelmet a játék késői szakaszának teljesítménye kapja, a laggok vizsgálatához konzolra és mobilra is kiterjesztik az FPS kijelzőt. Ezenfelül továbbra is figyelik a közösség visszajelzéseit, jelentéseit, a v8.30-as frissítésben egy komolyabb renderelési fejlesztést fognak behozni.

Nyújtott képernyő

A közeljövőben az Epic Games betiltja a nyújtott képernyő használatát a kompetitív módokban. A horizontális nyújtás megmarad az alap módokban, a tournament várólistákon viszont (Arena mód és minden in-game tournament) a beállításokat a standard 16:9-re lockolják.

Szerver visszajátszások

Múlthétvégén a fejlesztők elérhetővé tették a server replay-eket, amik segítségével a közvetítési spectate módot tudják majd fejleszteni. A játékosok így megadatik a lehetőség -egyelőre csak a Luxe Cuphoz-, hogy teljes visszajátszásokat nézhessenek a kupáról. Egyelőre manuálisan kell beilleszteni a játékba az adott fájlokat. További infó ITT.

Fortnite World Cup Warmup

A Fortnite World Cup Warmup a világbajnokság előfutára, ezt a versenyt most hétvégén tartják meg, a díjazása pedig 500 ezer dollár. Duo formátum lesz, és azok a csapatok indulhatnak a szombati elődöntőn, ahol mindkét fél elérte a Contender's League Division 6 rangját. A vasárnapi döntőbe a régiónkénti legjobb 1500 jut be.

2FA

Emlékeztető az indulók számára; csak azok a játékosok vehetnek részt a döntőben már a Fortnite World Cup Warmupon, akiknek a 2FA aktiválva van a fiókján. A jövőben már korábbi szintekhez is be fogják állítani, tehát várhatóan az elődöntőben se lehet majd enélkül indulni a további kupán során.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!