A profik szerint ezeket a kártyákat kellene nerfelni

A profik szerint ezeket a kártyákat kellene nerfelni

Profi Hearthstone játékosok adtak választ arra a kérdésre, hogy mely kártyákat kellene leginkább nerfelnie a Blizzardnak.

Cam Chea az IGN-től lehetőséget kapott a HCT világbajnokságon, hogy a profikat faggathassa az új kiegészítőről, na meg persze a közösség egyik legkedveltebb témájáról, a nerfekről. Lássuk tehát, miképp vélekednek a profik a témáról!

Justsaiyan - Dr. Boom, Mad Genius

Justsaiyan szerint a kártya körüli problémákat hosszasan lehetne ecsetelgetni. Az egyik fő gond a lappal, hogy mivel túl erős, ezért mindenki Warriorral akar játszani, a meccsek következésképpen jelentősen lelassulnak.

Az erőssége a DK hősök rotálásából fakad, tehát a probléma ezzel a lappal talán csak átmeneti. Justsaiyan továbbá arra is kitért, hogy az új kiegészítők megjelenésével Dr. Boom ereje is csökkenhet majd. Mindazonáltal jelenleg szeretné, ha nerfelnék.

Bunnyhoppor - Rogue lapok és Magic Carpet

Bunnyhoppor szerint a Rogue általánosságban túl erős. Szeretné, ha Edwin VanCleef a Hall of Famebe kerülne, mert kijátszása túl sok mérkőzés végkimenetelét dönti el. Példának felhozta, hogy free-to-play Handlock játékosként egyszerűen nem érezte igazságosnak a lapot.

Kitért arra is, hogy bár az EVIL Miscreant egy kifejezetten jó kártya, de a problémákat Edwin VanCleef Hall of Famebe helyezése és a Preparation két manára növelése megoldaná.

Így a Rogue nem tudná megjátszani a Preparation, Raiding Party, Edwin kombót például. A Rogue az alap lapkészlete miatt ennyire erős. A Backstab és a Preparation őrülten jó lapok, és ha a Blizzard a Innervatet is hajlandó volt nerfelni, akkor a Preparationnel is megtehetné ugyanezt.

Bunnyhoppor még a Magic Carpet helyzetére vetne egy pillantást, hiszen a Rogue gyengülésével ez a lap kerülhetne véleménye szerint a középpontba. Végül, de nem utolsó sorban kijelentette, hogy Dr. Boom ellen azért frusztráló játszani, mert minden kijátszott lapja azonnal rushol.

Hunterace - EVIL Miscreant

A norvég profi már igenis nerfelné az EVIL Miscreantot. Úgy gondolja, hogy a lap négy manára növelése jót tenne a játékmenetnek. Mindemellett a Rise of Shadows lapokat jónak érzi, de a korábbi kiegészítőkből visszamaradt hőslapokat túl erősnek tartja.

Ike - EVIL Miscreant

Ike úgy gondolja, hogy a játékmenet rendben van, és még azt se sajnálja, ha Dr. Boom miatt hosszú mérkőzéseket kell néznie. Úgy tapasztalta, hogy Archivist Elysiana sokak szemét szúrja, de mivel tudni kell, hogy mikor és melyik ellenfél ellen kell kijátszani, okosan kell lapokat választani, ezért nem nyúlna hozzá. A listája első helyén az EVIL Miscreant áll, ami túl sokat tud három manáért.

A profik véleménye alapján nerfeljen a Blizzard?

Bár a jelenlegi játékmenettel mindenki meg van elégedve, de abban a legtöbben egyetértenek, hogy a Rogue túl erős, illetve, hogy az EVIL Miscreant túl sokat tud. A megkérdezettek többsége Dr. Boomot is halálra ítélné, valamint ott van még a Magic Carpet és a Mana Cyclone, amik felemelkedésére egy esetleges Rogue és Warrior nerfet követően lehet számítani.

Te melyik profi véleményét osztod? Esetleg van egy kialakult elképzelésed arról, hogy melyik lapokat kellene nerfelnie a Blizzardnak?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!