Újabb sikerekkel gazdagodott hétvégén a két MNEB döntős csapat!

Újabb sikerekkel gazdagodott hétvégén a két MNEB döntős csapat!

League of Legends - A Plague és a WiLD is fontos győzelmeket aratott hétvégén!

Hétvégén két versenyen is megmérkőztek magyar csapataink, név szerint a Team Plague, a Gamerzone & BoL, illetve a WiLD by Lagardere. Előbbi kettő a 2019-es tavaszi Mondocon offline döntőjén csapott össze, míg utóbbi a Southeast Europe Championship, vagyis a Dél-Kelet Európai Bajnokság 9. szezonjának rájátszásában.

Mondocon

Szombaton dél körül indult útjára a tavaszi Mondocon League of Legends bajnokságának offline döntője a Hungexpoban a Team Plague és a Gamerzone & BoL között. Papíron a Team Plague ígérkezett erősebbnek, hiszen nemrég az MNEB első szezonját is megnyerték, igaz két játékosuk, Sk1nzor és Ax3L nem tudott csatlakozni hozzájuk hétvégén. Szerencsére a cserék terén nem volt panasz, lövészként Benzz érkezett Ax3L helyére, míg midre Sk1nzor helyett DareDévil jött. A Gamerzone & BoL a kvalifikáció alatt már látott felállásával jött.

Az első mérkőzés viszonylag sima volt a Team Plague számára, nem nagyon hagytak időt, vagy lehetőséget kibontakozni a Gamerzone számára, néhol azért fel-fel támadt a Gamerzone, de komoly eredményhez ez kevés volt. A második meccs még simább volt, mint az első, itt szó szerint átgyalogolt rajtuk a Plague, úgy tűnt érik a 3-0. A harmadik meccs azonban máshogy alakult már. A Plague szerencsét próbált a Taliyah-Pantheon bot lane-nel, így DareDévil ment botra, míg Benzz miden Zedezett, meglepően jól. Az alsó ösvényen viszont eléggé szerencsétlenül sikerültek a dolgok, az ebből szerzett előnyt pedig a Gamerzone megszerezte első győzelmét.

Negyedjére is szorosabban kezdődött a találkozó és sokáig a Gamerzone vezetett. Szinte már látni lehetett a 2-2-es kiegyenlítést és bár egyéni szinten jól teljesítettek a játékosok, a makró különbség érezhető volt a két csapat között. Végül az elfeedelt R3ktingballt elkapták Tristanaval és mivel az előny nagy része nála volt, védekezni már nem tudtak a Gamerzone-osok, így 3-1 lett a találkozó vége a Team Plague javára.

Watch MondoCon x PCGURU Show - Tavaszi LoL Döntő from esporthuLOL on www.twitch.tv

SEC

Vasárnap elstartolt a 9. szezon rájátszása, ahol rögtön két Bo3-at nézhettünk végig. Először a görög WLGaming Esports és a román Tally-ho lépett pályára, melyet egy sima 2-0-val zárt a WLGaming. Őket követte a számunkra már sokkal érdekesebb WiLD és a szintén román Nexus Gaming összecsapása.

Eleinte szorosnak ígérkezett a meccs, Marine-t azonnal elkapták még a minionok érkezése előtt és pár korai gyilkossággal kisebb előnyt szerzett a Nexus. Ám aki már látott valaha WiLD meccset, az pontosan tudja, hogy 15-20 perc után támadnak fel igazán és ez ezúttal sem volt másképp. Meight Cassioval, Marine Ireliával tette hozzá a magáét, Paresz pedig hozta a megfelelő nyomást a dzsungelből. Az alsó ösvényen Ezreallel csak tartani kellett lane-t, ami meglepően jól sikerült Stiles-éknek, annak ellenére, hogy a match up nem feltétlenül nekik kedvezett. Hextasy bravúros mentéseket mutatott be Tahm Kench-en. A Baront megszerezte a Nexus, de egy szép csapatharc fordításnak köszönhetően a WiLD bedöntötte a Nexust.

Másodjára is a Nexus Gaming indult jobban pár gyilkossággal. Az előny viszont itt sem tartott sokáig, az első 25 percben diktált nagyjából a Nexus Gaming. Utána szép lassan a WiLD átvette a kontrollt a pálya felett, Meighttel és Paresszel az élen. Stiles eleinte ugyan kissé lemaradt, de Sivirje három tárgy után már nem volt gyerekjáték. Marine Jax-ével is egyre jobban számolni kellett, ahogy telt az idő. A 32. percben a WiLD már a bázison belül ostromolt, a Nexus pedig láthatóan berezelt. Egy nem túl átgondolt kezdeményezést követően szinte egyesével meghaltak, így a WiLD-nak már a Baron sem kellett a 2. győzelemhez, 2-0-val zárva a találkozót.

Watch [HU] ESL SEC Season IX Quarter Finals | WLGaming Esports vs. Tally-Ho & Nexus vs. WiLD by Lagardère Sports (BO3) from esporthuLOL on www.twitch.tv

A hétvégét tehát a két MNEB döntős csapat egy-egy újabb győzelemmel zárta, ezúton is gratulálunk nekik!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!