"Nem nevezheted magadat a legjobbnak, ha ezt nem bizonyítod hónapokig" - Thorin

Az Astralis megválogatja, hogy milyen versenyeken vesz részt, manapság csak a Blast Pro-kon. Thorin szerint viszont rosszul válogatnak.

Thorin-t már jól ismeri mindenki, a stílusa pedig a közösség nagy részének már-már irritáló lehet. Ezúttal az Astralist kérte számon, mert szerinte nem a legfontosabb versenyeken bizonyítják, hogy ők volnának a legjobbak. Thorin fő problémája, hogy a Blast Pro egy elhanyagolható kaliberű torna a többi premier eseményhez képest, amiket viszont sorra kihagynak.

"Nem nevezheted magadat a legjobbnak, ha hónapokig nem bizonyítod azt, és kihagyod a legjobb formátummal bíró tornákat."

A lényeg, hogy az Astralis két hónapon át nem szeretne megjelenni sehol, csupán a Blast Pro versenyein. E téma kapcsán több dolog is felmerült, amivel megéri foglalkozni.

Az első a túlzsúfolt versenynaptár. Nagyon sokan emeltek ez ellen szót és nagyon sokan hagynak ki versenyeket emiatt, de nem ilyen drasztikus módon, mint az Astralis. Mindenképp tökös dolog volt ez a részükről! A szervezőkkel, a rajongókkal, önmagukkal szemben, és bár úgy-ahogy önmaguk főnökei, a menedzsmenttel szemben is. 

A torna szervezőitől nyilván nem kapnak piros pontot, viszont a világelső pozíciójuk miatt továbbra is kihagyhatatlan elemei lesznek bármiféle versenynek. A rajongók kapcsán azért, mert nyilván sokan szeretnék látni őket, amire manapság kevés lehetőségük van, de nyilván az igazi szurkolóik emiatt nem fognak sem háborogni, sem pedig elpártolni. 

Önmagukkal szemben merész, mert ki tudja milyen formában térnek vissza, mennyit fejlődnek a többiek, bizonyára nem #1 csapat lesznek eredmények híján mikor visszatérnek, és lehet nem sikerül egyből visszahódítani ezt a címet. 

Örülök, hogy fellépnek a feszített naptár ellen, nagyon kemény dolog profi játékosnak lenni manapság! Régen elvállaltak mindent, mert alig volt valami, most elvállalják ugyanazt a mennyiséget, de közel sem mindent! 2015-ben 2 havonta 1 verseny volt, most havonta 3. Ezt szabályozni kell, és amíg a szabályozás meg nem történik, nagyon kemény élet vár a profikra. Remélem minél hamarabb sikerül ezt megoldania a versenyszervezőknek és közös konszenzusra jutnak.

BLAST Pro Series: São Paulo 2019 - Astralis győzelem - Forrás: hltv.org

RFRSH-sel kapcsolatban butaság volna messzemenő következtetésekbe belemenni, nem ismerjük a tényeket és érveket. A Blast Pro-t mindenesetre ők szervezik, azon ott lesz majd az Astralis is, ami üzleti szempontból teljesen érthető húzás. 

Egyértelmű, hogyha ugyanaz a szervezőgárda és az ő főnökségük akkor el fognak menni, már csak emiatt is. Szerintem Thorinnak inkább a RFRSH-sel van baja, elvileg nem szép dolgokat csináltak a rendezvényeik szervezése alatt és ennek Ő maga hangot is adott.

Thorin harmadik áldozatát szedi a hónapban, ezúttal a BLAST Pro Series-re támadt rá

Csöppet sem túlzok, ha azt mondom, hogy Duncan " Thorin" Shields a profi CS:GO legmegosztóbb személyisége. Ráadásul, mindezt úgy sikerült elérnie, hogy nem is fűzi semmilyen közeli viszony egy adott csapathoz, nem abban a rétegben mozog (edzők, játékosok, csapatok) akiket a leginkább ismer az átlag néző.

Lehet, hogy a RFRSH nyomatékosan kérte az Astralist, hogy vegyenek részt ezeken a tornákon. Ebben az esetben ez tényleg megérne egy misét. Thorin általában tud dolgokat, amiket mi nem, majd úgy tesz, mintha nem tudná, de rájönne előttünk. De hát aki legendává akar válni, annak kellenek cselek. 

Személy szerint megnéztem volna az Astralist egy két hónapos teljes szünet után, mikor versenyről versenyre cincálja egymást az MiBR-Liquid-Na`Vi-Fnatic-NiP. Ha bomba formában visszatérnek, újra elfoglalják helyüket a trónon, akkor annak is lesz marketing ereje.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!