Az Epic Games elmagyarázta, hogy miért vették ki a Pump Shotgunt a Fortnite-ból

Alighanem a játék legvitatottabb fegyvere volt, melynek története szó szerint a kezdetekig nyúl vissza.

A tegnapi 9.00-ás frissítéssel -amely a Fortnite 9. szezonját nyitotta meg- az Epic Games számos tárgyat és fegyvert vaultba helyezett. Az összes közül egyértelműen a Pump Shotgun okozta a legnagyobb meglepetést, a sörétes ezen fajtája ugyanis a játék egyik alapköve volt. Az elmúlt 8 szezon során számtalan módosításon esett át, a fejre 240-et lövő double Pump mechanikától szépen lassan eljutottunk oda, hogy az ötödik szezonban már nem lehetett egy hitelni a fegyverrel, illetve kettőt se volt értelme magunkkal vinni, mivel az Epic Games delay-t tett két shotgun váltása közé.

Aztán egy új buffnak, no meg az Epic és Legendary szintű Pump megjelenésének köszönhetően visszatért a játékba az egyhitelés lehetősége, és bizony hosszú hónapokon keresztül így játszottunk. Most pedig, a 9. szezon hajnalán a Pumptól könnyes búcsút kellett vennünk, helyére pedig megérkezett a Combat Shotgun, ami egyelőre erősen megosztja a közösség tagjait.

Az Epic Games az egyik blogbejegyzésében magyarázta el, hogy miért döntöttek a fegyver eltávolítása mellett. Minden szezont szeretnének olyan módon kezdeni, amitől a játékosok abszolút frissnek érezhetik az egészet, ebbe beletartoznak az új pályarészek, az új közlekedési lehetőségek, az új fegyver, az eltávolított régi eszközök, tehát minden, ami az új szezon újdonságaként érkezett. Sajnos eljött az ideje annak, hogy a Pumpot egy kicsit jégre tegyék, ugyanis az alap játékmódokban a fegyver túlságosan dominálta a játékot. Az összes gyilkosság több mint 26%-át Pumppal követték el, a második helyezett fegyver pedig (melynek kilétét nem osztották meg) állítólag a közelében sincs ennek a 26%-nak.

Ahelyett, hogy nerfelni kezdték volna, inkább úgy döntöttek, hogy egy az egyben eltávolítják a játékból, a vault nyugalmában pedig átgondolják, hogy mit is lehetne kezdeni a fegyverrel. Az, hogy most kivették a játékból, nem jelenti azt, hogy sosem látjuk majd viszont az alap játékmódokban, hiszen tegnap visszakerült például a sima gránát is, de a Double Pistol is pihent már egy ideig a vault mélyén.

A fejlesztők szót ejtettek egyébként a Drum Gunról is, mely a Fortnite World Cup ezen hétvégéjén már elérhető lesz a kvalifikációt játszó játékosok számára is. Itt elmondták, hogy bíznak a 9.00-ás frissítés Drum Gun módosításában -a spawn rate-jét kevesebb, mint felére csökkentették- és nyomon követik a visszajelzéseket, hogy megtervezhessék a következő lépést, ha arra szükség van.

Neked hogy tetszik az új Combat Shotgun? Szavazd meg itt:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!