vS Standard meta jelentés: jelentős különbségek az eltérő Rankokon

vS Standard meta jelentés: jelentős különbségek az eltérő Rankokon

Újabb hét, újabb Standard meta jelentés. Ezúttal is a Vicious Syndicate számait elemeztük!

Megérkezett a legfrissebb Vicious Syndicate Standard meta jelentés, amiből rengeteg érdekes dolgot lehet kiolvasni. A Rogue, Warrior mellett újabb paklik emelkednek fel, amíg mások fokozatosan kihátrálnak a reflektorfényből. Nézzük meg mi változott az elmúlt héten!

Népszerűség

A számok jól mutatják, hogy még mindig a legnépszerűbb Class a Rogue, azonban ahogy haladunk előre a létrán, úgy növekedik a népszerűsége Valeeranal. Legenden belül majdnem egyharmad az aránya a deckek között a Tempo Rogue-nak. A második helyért óriási csata zajlik a Control Warrior és a Bomb Hunter között, de nincs nagy lemaradásban a Conjurer Mage sem. Ahogy a Rogue esetében, úgy itt is megfigyelhető, hogy ahogy haladunk a Legend felé, úgy nő a Control Warrior aránya, szinte párhuzamosan a Tempo Rogue-gal. Még mindig az egyik leghasználhatóbb counternek tekinthető a leglassabb Warrior változat a Rouge-okkal szemben, hiába játszik Nomival, Togwaggle-lel és Shadowsteppel gyakorlatilag az összes Legend variáns. A lista alján még mindig a Paladin, a Priest és a Warlock kullog, de lassan a Token Druid is megérkezik az öt százalék alattiak táborába. Ami segíthet Malfurionnak, hogy visszakapaszkodjon a metába, az a Secret Hunter térnyerése. A rengeteg tokennel és handbuffal játszó pakli kiváló counter a már Tier 2-ben hasító Rexxar típusra, ezért nem írható le a Token Dudu.

Erősorrend

Három vizsgált sáv, teljesen eltérő Tier 1-es paklik. Legendben belül a Bomb Warrior hasít a legjobban, mivel a Control változatokat képes megverni, a Rogue ellen meg nem csökken annyira az erőssége. Rank 4 és 1 között a Control Warrior lép előre, hiába a rengeteg Bomb Hunter, ha a Rogue-ok ellen kifejezetten jól teljesít a deck. Ha az egész Standard laddert nézzük Rank 14-től Legendig, akkor a Bomb Hunter és a Tempo Rogue vezeti a listát, ami érthető olyan szempontból, hogy mindkét pakli gyors és erős, könnyedén lehet vele haladni a létrán. Érdemes még kiemelni a Secret Huntert, ami már a Tier 2 tetejéig kúszott és a HSReplay számai szerint a legerősebb deck jelenleg minden szerveren Rank 5 alatt!

Matchupok

Továbbra is a Tempo Rogue rendelkezik a legkevesebb rossz matchuppal, de ameddig Valeera dominálja a Standard metát, addig a Warriorok is jó választásnak bizonyulnak. A Khadgar Mage kicsit visszaesett, de ha sok a Warrior, akkor még mindig egy ideális counter pakliként beszélhetünk róla. A Khadgar Mage mellett a Midrange Hunter és a Mech Paladin is sokat lépett hátra, helyüket átvették a Murloc Shamanok és a Secret Hunterek.

Ha biztosra akartok menni, akkor a Bomb Hunter, Tempo Rogue, Control Warrior és Bomb Warrior négyesből választotok paklit a ladderezéshez, de nem tűnik rossznak a Token Druid és a Secret Hunter sem.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!