A világ egyik legjobb játékosa is lebukott, eltiltotta az EA!

A világ egyik legjobb játékosa is lebukott, eltiltotta az EA!

Az Xbox One mezőny legjobb 10 játékosa közé sorolt Khalid 'TheRoyal' Aloufi biztosan nem lesz ott az év legnagyobb versenyén, miután az EA felfüggesztette a játékjogát.

TheRoyal kihagyja a FIFA19 Global Series idei fináléját, az eWorld Cup-ot, coin vásárlás miatt ugyanis nem játszhat már az EA versenyein ebben a szezonban. Nem ez az első eset, hogy nagy név akad fenn a rostán, hiszen alig egy hónapja derült ki a Tottenhamet képviselő játékosról ugyanez, és az EA akkor sem maradt tétlen. A kiadó szabályzata egyértelműen kimondja, hogy illegális ez a tevékenység, és ilyen módon előnyhöz jutni másokkal szemben erkölcstelen és büntetést vonhat maga után.

Az áprilisban eltiltott Kylem "Lyricz" Edwards után most Khalid "TheRoyal" Aloufi-ról derült ki, hogy coin-t vett, mellyel tisztességtelen előnyhöz jutott a többiekkel szemben. A szaúdi e-sportoló jelenleg a Xbox-os mezőnyben a világ legjobb 10 játékosa között van számon tartva, ezzel az eredménnyel pedig automatikusan résztvevője lenne az eWorld Cup-nak. TheRoyal egyébként nem rég még az egyéni világbajnok Mossad "MSDossary" Aldossary társaként szerepelt Szaúd-Arábia válogatottjában a FIFA eNations Cup-on.


Karrierje régebbre nyúlik vissza, FIFA17-ben is nyert már bajnokságot

Ettől függetlenül ez a kérdéskör nagyon megosztja a közösséget. Van, aki szerint teljesen jogos az EA fellépése, mások viszont nem tartják fairnek, hiszen legtöbb esetben egyszerűen lehetetlen megszerezni a legjobb játékosokat ilyen módszer nélkül. Ha pedig megvizsgáljuk a tényt, hogy a FIFA pontok vásárlásából sem biztos a legjobb csapat megépítése, de ez legalább hasznot hajt a kiadónak, akkor máris látható: semmilyen részesedésük sincs a coin eladásokból, ezért sosem fogják engedélyezni.

A másik érdekes dolog a profik véleménye, egyesek közülük úgy gondolják, hogy a szezon hamarosan véget ér, így kevésnek érzik a büntetést. Alig maradt néhány torna hátra, így tulajdonképpen csak a fináléról marad le a szaúdi játékos, ezt pedig sérelmezik. Emellett sokan bosszúságukat fejezték ki, hogy mennyi ideig tartott az EA döntéshozása, kitudja ugyanis hány ellenfelüket verték meg szabálytalanul.

Egy máltai ellenfele, aki az ELEAGUE Atlanta versenyén kapott ki TheRoyaltól, egy Twitter bejegyzésben fakadt ki:

"Abszolút hihetetlen. Egy újabb játékos a Top 10-ben akit eltiltanak coin vásárlás miatt, amikor a szezonnak nagyjából vége. Miért vártak ilyen sokáig ezzel a döntéssel?"

A kérdés alighanem jogos, ti mit gondoltok róla?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!