Túl sok ez már a véletlenhez - k0nfig ismét egy régi VAC bannos profilja miatt került bajba

Túl sok ez már a véletlenhez - k0nfig ismét egy régi VAC bannos profilja miatt került bajba

Nem ez az első eset, hogy k0nfig-ot csalással gyanúsítják.

Ma este is követhetitek majd az ESL Pro League 9. szezonjának második csoportkörös szakaszát, ahol a héten olyan csapatok mérkőzésein szurkolhattatok mint a fnatic vagy az OpTic. Ne felejtsétek el, hogy egy remek nyereményjátékkal várunk titeket az EPL közvetítéseinken, de az egér és a billentyűzet megnyeréséhez szükséges feladatokon túl ma adnék nektek egy plusz feladatot is. A nyereményjátékhoz semmi köze a dolognak, pusztán csak arról van szó, hogy a ma esti OpTic vs HellRaisers meccsen minél jobban figyeljük majd k0nfig játékát.

Egyrészt már csak azért is, mert kedden is bravúrosan játszott a dán felállású csapat 22 éves játékosa, Dust2-n elég erősen helyretette a fnatic játékosait, gyakorlatilag esélye sem volt a svédeknek. Stabil teljesítményről azonban így sem beszélhetünk, hiszen a Dust2-t megelőző pályán, Nuke-on sorra vétette a hibákat, a tegnapi Aristocracy elleni meccsen pedig, mintha az OpTic összes játékosa elfelejtett volna játszani. Másrészt viszont, k0nfig ismét, immáron sokadjára, csalás gyanújába keveredett, legalábbis egyes állítások szerint.

Egészen pontosan k0nfig egy korábbi, nem a fő FACEIT profiljáról bizonyította be valaki, hogy VAC bannos. Egész egyszerűen feltörte a profilt, ami bizonyítottan k0nfig egyik korábbija, ezen pedig ott ül már hosszú idő óta a VAC ban. Bizonyítékként a hacker k0nfig régi és a jelenleg is használt fő FACEIT profilját is feltörte és otthagyta a saját discord tagjét. 
Maga k0nfig is megerősítette azt, hogy a profilját feltörték, nyilván a gyanúsítgatást nem igazán kommentálta, elintézte annyival, hogy "Annyi idióta van ezen a földön". A sztori itt véget is érhetne és legyinthetnénk egyet, mondván ember legyen a talpán aki a nyilvánosságra hozott pár sor alapján el tudja dönteni, hogy melyik félnek van igaza. Azonban a történetnek van folytatása, pontosabban előzménye, hiszen k0nfig életében nem ez az első alkalom, hogy hasonlóval gyanúsítják meg. 2017-ben érték már őt vádak, miszerint 2015 tájékáról neki és még négy másik dán társának is van VAC bannos profilja.
És nem ez az egyetlen esett, 2016-ban és 2015-ben is találkoztunk már k0nfig VAC bannos profiljával, de teljes körű bizonyíték sosem került elő. Ami viszont még ennél is furcsább, hogy a Dust2.dk 2017-es forrása szerint a Valve is tudott az öt dán játékos korábbi profiljáról, de nem foglalkoztak vele. Pedig számos példát lehet hozni arra, hogy játékosok korábbi VAC bannos profiljuk miatt kaptak eltiltást az összes Valve által szponzorált vagy szervezett eseményről. Mindez továbbra is csak feltételezés, én magam sem állítom, hogy k0nfig valaha csalt volna vagy, hogy akár most is csal, mindenesetre túl sokszor hallottuk már az ő nevét a témával kapcsolatban ahhoz, hogy mindez puszta véletlen legyen. Kíváncsian várom, hogy a Valve most vajon fog-e foglalkozni az esettel.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!