vS Standard meta jelentés: robbanékony a hangulat

vS Standard meta jelentés: robbanékony a hangulat

Elkezdett visszaesni a Rogue, de még messze nem kell temetni Valeera-t!

Eltelt egy újabb hét, vagyis itt a legfrissebb Vicious Syndicate Standard meta jelentés. Összesen közel 55 000 mérkőzés adatait dolgozta fel a vS, Rank 14-től egészen Legendig. Nézzük meg, hogy miként alakultak a mozgások a Tier 1-2-ben, mi most a legnépszerűbb pakli, melyik a legerősebb deck, ha pusztán a számokból indulunk ki!

Népszerűség

Láthatóan visszaestek a Rogue deckek, legyen szó Legendről, vagy Rank 10 környékéről. Valeera ellen végre már nem csak a Warriorok működnek, hanem a Secret Hunter is, és ez a felfedezés rögtön borított egy nagyot az eddig megszokott képen. Amíg a Rogue még mindig kényelmesnek mondható előnyből várhatja a folytatást, óriási harc folyik a második helyért. A Warrior, a Hunter és a Mage deckek kisajátították az összes meta pakli felét, ezért is lehet egyre több Cyclone Mage-dzsel, Secret Hunterrel találkozni, amik két héttel ezelőtt még sehol sem voltak. A lemaradók továbbra is szenvednek, hiába teljesít egész jól a Nomi Priest, vagy a Control Shaman a Tempo Rogue ellen, vagy a Token Druid a Secret Hunterrel szemben. Tulajdonképpen négy + egy (Druid) hőssel érdemes most játszani a Standard formátumban, a másik négyesfogatot (Shaman (kivéve Murloc), Paladin, Warlock, Priest) nyugodtan el lehet felejteni.

Erősorrend

Az összes Rankot, ha figyelembe vesszük, akkor öt deck fért a Tier 1-be, Rank 5 és Legend között már csak három, Legenden belül csak egy pakli mondhatja el magáról, hogy az abszolút legjobbak közé tartozik. Erre is megvan a magyarázat, ugyanis Legenden belül még mindig dominál gyakoriságban a Tempo Rogue, amire a Control Warrior a legjobb választás, de pont erre counter a Bomb Warrior. Két legyet üt egy csapásra Garrosh, azonban hátra is kell tekintenie, mert a Bomb Hunterek és Secret Hunterek vérre szomjaznak. Jelenleg Rexxar a legnagyobb nyertese az elmúlt heteknek, mivel a semmiből fedezték fel újra a Secret változatot, ami abszolút a legjobb paklinak számít a HSReplay statisztikái alapján Rank 5 és Rank 1 között. A Miracle Priest, a Control Shaman inkább versenypakli, mint ladderezésre ajánlott változat, azonban a Tier 4 besorolás ne tévesszen meg senkit. Kiváló eredményekre képes mindkét deck, csak jó matchupokba kell beleszaladnia értő játékos kezei között.

Matchupok

Ahogy azt már korábban említettük, a leggyakoribb deck még mindig a Tempo Rogue, ami a Warriorok ellen összességében rosszul teljesít, hiába a Chief Nomi és Togwaggle techek. A Bomb Warrior szépen bezöldült az elmúlt héten és kifejezetten rossz matchupja csak három van. A Khadgar Summon Mage ezek közül messze a leghatásosabb, mivel a rengeteg nagy lényt nem képes megoldani a Warrior, hiába rendelkezik rengeteg leszedéssel. A Bomb Hunter és a Midrange Hunter is teljesen jó válasz a Warrikra, de a Secret Huntertől is lehet félni, mivel ez a változat is képes 50 százalék körüli teljesítményre a Bomb Warrik ellen.

Összességében jelenleg a Standard meta legjobb deckjei: Bomb Warrior, Secret / Bomb / Midrange Hunter, Tempo Rogue, Token Druid

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!