Merre mozdul a meta? - Nézzünk meg egy lehetséges irányt

Holnaptól megint újraindulnak a dolgok. A Rogue durva pofont kapott, jó kérdés kiheveri-e.

Az már tuti, hogy a holnap becsattanó nerfek változtatnak majd a metán. Persze a legtöbb fórum most tele van a véleményekkel, sőt a Twitteren folyamatosan jönnek a profi játékosok reakciói és persze a véleményük is. Erről egy korábbi cikkünkben már írtunk, ha lemaradtatok volna, akkor nézzetek rá.

Viszont ebben a cikkben kicsit szisztematikusabban, a változások hatásait próbáljuk boncolgatni. Ebben segítségünkre van Cosiest Kitten is, akinek sokat merítettünk az írásából.

A Rogue biztos, hogy túléli a csapást

Abban mindenki egyetért, hogy a mostani nerfek legnagyobb vesztese bizony Valeera. A Rainding Party és a Miscreant változás már magában durva, de ha mellépakoljuk még a Preparation gyengítést is, akkor a Rogue játékosok máris fogják a fejüket. Ettől függetlenül, az előbb említett lapok képességei nem változnak sokat, az alapkoncepció marad, csak a körülmények változnak. Ami a leginkább valószínűnek tűnik, hogy a mostani hiperaggresszív paklik helyett előjönnek majd a sokkal érték orientáltabb változatok, ahol a Shark is helyet kap majd.

A Hunter nagyot szakít

A Mid-Range Hunter egy iszonyatosan jó pakli, csak eddig a Rogue olyan szinten verte el, hogy az nem igaz. Viszont most változik a helyzet, Valeera már nem lesz olyan gyors, így Rexxar simán átveheti az igazi agresszor szerepét. Tele van olyan kártyákkal, amik nagyon jók a többi aggro ellen, a Control deckeknek pedig a Dire Frenzy és Zuljin miatt kell félniük. Várhatóan, sokkal több Hunter jön majd szembe a ladderen.

Az aggro játékosok is erőre kapnak

Mivel a Rogue-ot most megfosztják a trónjától, így vélhetően nemsokára jön pár trónkövetelő. Ez pedig annyit jelent, hogy a következő hetekben előjönnek a félig már bejáratott deckek, amik szép reményekkel indultak, csak legyorsulták őket. Újra látunk majd Zoo, Token és Murlock archetípusokat.

A Warrior megéri a holnapot

Az egyik legfontosabb változás lehet, hogy a fegyver leszedés nem lesz olyan releváns, ha a Rogue veszít az erejéből. Így a Control Warrior kaphat egy új slotot, ahova másik tech kártyát pakol majd, amire szüksége is lesz a Miracle Mage ellen. Viszont, ha a Hunter tényleg iszonyatosan megerősödik, akkor a Bomb Warrior is előkerül, mint annak az egyik legnagyobb ellenfele.

Összességben ezen változásokra számíthatunk, persze biztosat nem igazán lehet mondani. Többen említik, hogy a Miracle Mage új erőre kaphat, hogy előjöhet a Control Shaman, de ezek már főleg nagy találgatások. Persze a fenn leírtak is lehetnek hatalmas mellélövések, nagyjából egy hét múlva megtudjuk mi lesz itt.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!