Hirdetés

Merre mozdul a meta? - Nézzünk meg egy lehetséges irányt

Holnaptól megint újraindulnak a dolgok. A Rogue durva pofont kapott, jó kérdés kiheveri-e.

Hirdetés

Az már tuti, hogy a holnap becsattanó nerfek változtatnak majd a metán. Persze a legtöbb fórum most tele van a véleményekkel, sőt a Twitteren folyamatosan jönnek a profi játékosok reakciói és persze a véleményük is. Erről egy korábbi cikkünkben már írtunk, ha lemaradtatok volna, akkor nézzetek rá.

Viszont ebben a cikkben kicsit szisztematikusabban, a változások hatásait próbáljuk boncolgatni. Ebben segítségünkre van Cosiest Kitten is, akinek sokat merítettünk az írásából.

A Rogue biztos, hogy túléli a csapást

Abban mindenki egyetért, hogy a mostani nerfek legnagyobb vesztese bizony Valeera. A Rainding Party és a Miscreant változás már magában durva, de ha mellépakoljuk még a Preparation gyengítést is, akkor a Rogue játékosok máris fogják a fejüket. Ettől függetlenül, az előbb említett lapok képességei nem változnak sokat, az alapkoncepció marad, csak a körülmények változnak. Ami a leginkább valószínűnek tűnik, hogy a mostani hiperaggresszív paklik helyett előjönnek majd a sokkal érték orientáltabb változatok, ahol a Shark is helyet kap majd.

A Hunter nagyot szakít

A Mid-Range Hunter egy iszonyatosan jó pakli, csak eddig a Rogue olyan szinten verte el, hogy az nem igaz. Viszont most változik a helyzet, Valeera már nem lesz olyan gyors, így Rexxar simán átveheti az igazi agresszor szerepét. Tele van olyan kártyákkal, amik nagyon jók a többi aggro ellen, a Control deckeknek pedig a Dire Frenzy és Zuljin miatt kell félniük. Várhatóan, sokkal több Hunter jön majd szembe a ladderen.

Az aggro játékosok is erőre kapnak

Mivel a Rogue-ot most megfosztják a trónjától, így vélhetően nemsokára jön pár trónkövetelő. Ez pedig annyit jelent, hogy a következő hetekben előjönnek a félig már bejáratott deckek, amik szép reményekkel indultak, csak legyorsulták őket. Újra látunk majd Zoo, Token és Murlock archetípusokat.

A Warrior megéri a holnapot

Az egyik legfontosabb változás lehet, hogy a fegyver leszedés nem lesz olyan releváns, ha a Rogue veszít az erejéből. Így a Control Warrior kaphat egy új slotot, ahova másik tech kártyát pakol majd, amire szüksége is lesz a Miracle Mage ellen. Viszont, ha a Hunter tényleg iszonyatosan megerősödik, akkor a Bomb Warrior is előkerül, mint annak az egyik legnagyobb ellenfele.

Összességben ezen változásokra számíthatunk, persze biztosat nem igazán lehet mondani. Többen említik, hogy a Miracle Mage új erőre kaphat, hogy előjöhet a Control Shaman, de ezek már főleg nagy találgatások. Persze a fenn leírtak is lehetnek hatalmas mellélövések, nagyjából egy hét múlva megtudjuk mi lesz itt.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?