Így vélekednek a profik a közelgő Rogue és Elysiana nerfekről

A profik már véleményezték is a nerfeket, és kisebb eltérésekkel ugyan, de közel azonos állásponton vannak.

A május 22-én életbe lépő nerfek a Rogue lapjaira és Archivist Elysianára koncentrálódnak. A Rogue kártyái közül az EVIL Miscreantnél, a Raiding Partynál és a Preparationnél egyszerűen az erőszinten változtatnak, míg Elysiana esetében az egy manás drágítás a Baleful Bankerrel és Youthful Brewmasterrel való kombózhatóságot hivatott megakadályozni. A nerfekről a profi Hearthstone játékosok közül is többen kifejtették véleményüket.

Thijs

Thijs véleménye tömör és lényegre törő. Szerinte a Rogue-stone korszakának ezennel vége.

StrifeCro

StrifeCronak tetszenek a módosítások, és szerinte ezáltal egy változatosabb meta jöhet létre.

Firebat

Firebat szerint ha kevesebb a Rogue, akkor több olyan pakli létezhet, ami legyőzheti a Warriort. Bár attól tart, hogy a Blizzard alábecsüli a Warrior erejét.

Bunnyhoppor

A német profi egyrészről örül annak, hogy a második körös Preparation -> Raiding Party -> Edwin VanCleef kombó megszűnik, másrészről örülne, ha Elysiana mégiscsak 10 manára drágulna.

CheeseHead

Végül, de nem utolsó sorban CheeseHead ráerősít Bunnyhoppor véleményére, ugyanakkor nem hiszi, hogy játszhatatlanná válna a Rogue.

A nerfekről összességében

A nerfekkel összességében a legtöbben elégedettek, ugyanakkor van pár olyan hátulütőjük, ami első ránézésre is triviális. A Warrior vs Warrior meccseket lehet, hogy csak a Coin dönti majd el, továbbá a Dr. Boom, Mad Genius és a Conjurer's Calling lapok érintetlenül hagyása nem sok jót sejtet.

A Tempo Rogue korszakának végét sokan már előre látják, és bár kétség sem férhet hozzá, hogy a Rogue egyensúlyozása szükséges volt, de a Preparation gyengítésének szükségessége az EVIL Miscreant és a Raiding Party nerfek fényében szintén megkérdőjelezhető.

Meglátásod szerint a felmerülő félelmeknek lehet alapja?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!