Újabb ízben száll be az e-sportba az egyik legnagyobb telekommunikációs cég

165 ezer eurós mobil verseny érkezik, amelyen magyarok is indulhatnak.

A világ egy újabb technológiai ugrás küszöbén áll, az 5G hálózatok már nemcsak a képzelet szüleményei. Az 5G hálózatok terén vezetőnek számító Vodafone újabb e-sport versennyel érkezik, ezúttal az ESL-lel közösen hozzák el a Vodafone 5G ESL mobil versenyt.

A 165 ezer eurós nyereménnyel rajtoló versenyen két játékban mérkőzhetnek meg egymással az indulók, Asphalt 9: Legends és PUBG Mobile lesz terítéken. A verseny a mai napon veszi kezdetét és egészen szeptember 29-ig fog tartani. A megmérettetésre azon 17 ország résztvevői nevezhetnek, ahol a Vodafone megtalálható a piacon. Több infó erről a hivatalos weboldalon.

A két kupára lesz számos online selejtező, illetve az ESL One egyesült királysági, birminghami, az ESL One kölni és a Gamescom németországi rendezvényeiről is érkeznek majd továbbjutók. A fináléra szeptember 28-29-én kerül majd sor a Milánói Játékhéten. Az Asphalt 9 bajnoka 14 ezer, a PUBG Mobile győztes csapata pedig 40 ezer Eurót vihet haza. A Vodafone Csoport üzleti vezetője, Ahmed Essam így nyilatkozott:

"A Vodafone 5G ESL mobil nyílt versenye tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy a mobiljátékok több millió kedvelőjének megmutathassuk a Vodafone valós idejű, alacsony késleltetésű és nagysebességű 5G hálózatában rejlő potenciált, amely lehetővé teszi, hogy mobileszközökön az online játékteljesítmény egészen új szintjét érhessék el, bárhol is legyenek. Az e-sport iránti érdeklődés és részvételi arány folyamatos emelkedésével a játékhoz szükséges számos készség és aspektus egyre inkább hasznossá és alkalmazhatóvá válik a digitális munkahelyen is."

Természetesen az ESL vezérigazgatója, Ralf Reichert is megszólalt:

"A Vodafone-nal közösen a legnépszerűbb mobiljátékok közül néhányat valódi versenyen alapuló e-sport formában hozzuk a közönség elé, ezzel hidat építve az e-sport szerelmeseinek kemény magja és a kikapcsolódásból, alkalmanként játszók között. Hiszünk a mobil e-sport elterjedésében, és nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy a programon olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, mint a Vodafone, aki épp az 5G nemzetközi piacaikon történő bevezetésének küszöbén áll."

Sok sikert kívánunk a magyar indulóknak!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!