Legnépszerűbb deckek a nerfek után: tarol a Hunter

Legnépszerűbb deckek a nerfek után: tarol a Hunter

Az öt legnépszerűbb deckből három tartozik ugyanahhoz a hőshöz. Nem tudni, hogy ez volt-e a nerfekkel a Blizzard terve...

Alig néhány nap múlva érkeznek a buffok, de addig még élvezhetjük a nerfek utáni Standard metát. A hónap végi nagy hajrában a legnépszerűbb deckek között egyértelmű dominanciát mutat a Hunter, ami óriási nyertese ismét a nerfeknek. Nem kell azonban keseregnie a Druidnak sem, ami annak ellenére tudja magáénak a legnépszerűbb paklit, hogy az egész laddere vetített győzelmi statisztikák alapján épp csak odafér a Tier 1-be. A top 5 utolsó helyére egy régi-új ismerőst köszönhetünk. A Resurrect Priest köszöni szépen, hogy a Rogue-ot teljesen kisemmizte a Blizzard és vígan halmozza a győzelmeket egyre nagyobb lelkesedéssel. Mutatjuk a paklikat!

5. Resurrect Priest

Deck kód: AAECAa0GBNYKoIAD1pkDk5sDDfgC5QTJBtEK0wry8QK98wKXhwPmiAPYiQOClAOYmwOZmwMA

Hiába távozott Wildba Master Oakheart, a Wall Priest még sokakat kísért a rémálmaikban. A nagy lények, amiket több módon is fel lehet támasztani pont időben érkeznek a meccsek nagyobbik hányadában, így képesek arra, hogy egyesült erővel megállítsák a gyorsabb deckeket. Ezért is lehet bízni a jelenlegi metában a Ress Priestben, hogy a jelenlegi legerősebb Priest típusként próbálja életben tartani Anduint, aki 45 százalék alatti győzelmi arányt tud felmutatni összességében, amivel a leggyengébb a 9 Class között.

4. Mech Hunter

Deck kód: AAECAR8ErwSKB+H1AqCAAw3ZB9sJ4PUC4vUC7/UCufgCmPsCqPsC9v0C1/4CiYADzIEDtpwDAA==

A legerősebb Mech paklit nem is lehet máshoz összerakni, mint Rexxarhoz. Hiába próbálkozik a masinákkal a Warrior és a Paladin, közelébe sem érnek a nagyon gyors, Goblin Bombákra épülő változatnak. A Warriorok ugyan visszaestek népszerűségben, de a többi ellenfél sem teszi ki az ablakba, amit kap ettől a verziótól. Nagyon gyors és effektív deck a Mech Hunter a ladderezéshez, igaz van nála olcsóbb Hunter is.

3. Midrange Hunter

Deck kód: AAECAR8EuwXFCPbsApuFAw2oArUD3gSXCNsJgQrJ+AKghQOkiAOwiwPmlgP5lgOenQMA

Ami nem más, mint a Midrange Beast változat. Nem kell túlgondolni a dolgokat, egyszerűen a Rise of Shadows előtti Beast Hunter alakult át és vette fel jelenlegi formáját. Zul'jin könnyedén megfordíthatja a már elveszettnek tűnő állásokat is, addig meg nem sok dolga van a játékosnak, mint kihasználni a Beastek szinergiáját. Hiába rotált Wildba a Dire Mole és a Deathstalker Rexxar, mintha meg sem érezné a hiányukat, úgy hasít a Midrange Hunter a Standard rankeden belül.

2. Secret Hunter

Deck kód: AAECAR8KxwPJBK4GxQjbCaCAA6eCA5uFA6KKA/mWAwqeAagCtQOHBP4MmPAC7/EC9YkD5pYDvpgDAA==

Egyszer már úgy tűnt, hogy vége lehet a Secret Hunter uralkodásának, erre majdnem visszamászott a trónra. A Token Druidon és a Control Shamanon kívül nincs igazán rossz ellenfele, ezért is lehet nagyon jól haladni vele. A Masked Contender könnyedén aktiválható, a Sunreaver Spy egy Totem Golemként terrorizálhatja az ellenfeleket. Nagyon egyben van a pakli, de a Rogue visszaesése miatt már lehet cserélgetni a lapokat, mivel a két Rat Trap túl soknak tűnhet több esetben is.

1. Token Druid

Deck kód: AAECAZICAtaZA8mcAw5A/QL3A+YFxAbX7wLf+wL6hgO0kQPDlAPFlAPOlAPKnAPTnAMA

A Mechek nélküli Token Druid magabiztosan hódította el a "legnépszerűbb post-nerf" decknek járó trófeát. Mivel a Warriorok száma megcsappant, nem kényszerül rá Malfurion, hogy Microtech Controllerrel játsszon. Helyette újra megjelent a Mark of the Loa és a Crystalsong Portal, ami egy más ízt ad a paklinak. A ladder bármelyik pontján megállja a helyét, sőt akár egy free-to-play Legend rush-hoz is használható.

Ti milyen paklival hajráztok a májusi szezonban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Kövess Minket!