Régi ismerős új köntösben: Bunnyhoppor Midrange Hunter paklibemutató

Régi ismerős új köntösben: Bunnyhoppor Midrange Hunter paklibemutató

Annak ellenére, hogy egy versenypakliról van szó, megállja a helyét a Standard ladderen is. 

Lassan egy hónapja ment végbe a standard rotáció és jelent meg a Rise of Shadows, ami zavaros metát és teljesen új paklikat hozott a Hearthstone-ba. Természetesen az idő előre haladtával elkezdtek letisztulni az erőviszonyok és az első hetekben nagyot menő Bomb Warrior, Zoo Warlock, továbbá Token Druid elkezdett a háttérbe szorulni, átadva a koronát a Tempo/Lackey Rogue-nak. A VS legutóbbi metajelentése alapján a pakli nemcsak a legnépszerűbb listának számít a ladderen, de minden rankon domináns teljesítményt nyújt, ráadásul nincs igazán jó countere jelenleg, szóval a következő kiegészítőig, vagy egy esetleges célzott beavatkozásig a Roguestone korszakát élhetjük majd át. 

Ha szerencsénk van, akkor a Blizzard árgus szemekkel figyeli az eseményeket és még időben közbeszól, így a Tempo Rogue nyomában lévő paklik az előtérbe kerülhetnek majd a jövőben. Az egyik ilyen trónkövetelő egyértelműen a Hunter, aminek a Bomb/Mech listái már komoly sikereket érnek el a ladderen és a leghatékonyabb változat, jelenleg T1-T2-ben csücsül. Nem érdemes azonban megfeledkezni a Midrange archetípusról sem, mivel egy esetleges Rogue nerf után akár a Tier listák élére is felkerülhet a pakli. A körülmények miatt úgy gondoltuk, bemutatjuk nektek a listát, ráadásul a kiszemeltünk nem más, mint a HCT World Championshipen 3-4. helyezett Bunnyhoppor verziója. Vágjunk is bele!

Bunnyhoppor's Midrange Hunter

Kód: AAECAR8GuwXFCPbsAvLxApuFA+aWAwyoArUD3gSXCNsJgQrJ+AKghQOkiAOwiwP5lgOenQMA

A Zoolockhoz és a Token Druidhoz hasonlóan a Midrange Hunter nagyjából mindig jelen volt valamilyen formában a Hearthstone-ban, így nem meglepő, hogy a Rise of Shadows megjelenése után leporolták és újra elővették a paklit. Amint már említettem, a fent látható összeállítással a világbajnokságon is találkozhattak a kompetitívet kedvelő játékosok, a torna után azonban néhányan úgy gondolták, az összeállítás megállná a helyét a ladderen is, ami tulajdonképpen be is jött. A korábbi változatokkal ellentétben ez a pakli nagyban épít a Vicious Scalehide és a Dire Frenzy kombinációjára, így ebben az aggro metában könnyen vissza tudja tornászni Rexxar életerejét. Egyes verziók ranktól és az ellenfelektől függően akár kettőt is használhatnak a Scalehide-ból, helyettesítve mondjuk a Witchwood Grizzly-t

Sajnos ezt a trükköt csak később tudjuk előadni, de a korai körökben sem feltétlenül kell aggódnunk, ugyanis az olyan olcsó lények, mint a Shimmerfly, a Springpaw, a Timber Wolf, illetve a Beast szinergiával rendelkező Headhunter's Hatchet fegyver oroszlánrészt vállalhat a pást takarításában. A lapok halálba küldéséből egyébként hatalmas értéket tudunk kivenni, ha a Scavenging Hyena is a páston van, viszont érdemes belekalkulálni, hogy az ellenfélnél lehet takarító spell, így ne csak erre építsük fel a stratégiánkat. Nevéből adódóan a lista igazán a mid gameben kezd el felpörögni, erőforrásainkat pedig szituációtól függően nyugodtan koncentrálhatjuk az ellenfél arcára is, hogy a nyomás miatt kicsikarjunk némi missplayt, vagy lethal közeli értékbe vigyük le riválisunk életpontjait. A végjáték már igazából pofon egyszerű, jöhet Zul'jin és a fieszta, tapasztalataim alapján viszont akár csak az öreg Yogg esetében, itt is jöhetünk ki negatívan a szituációból. Ha kíváncsiak vagytok a paklira akció közben, nézzétek végig az alábbi videót!


Összességében a pakli előtt fényes jövő állhat, és egy gyakorlott játékos még a népszerűbb paklik ellen is fel tudja venni a versenyt vele, azonban a Sclalehide tech ellenére ne számítsatok rá, hogy konzisztensen meg tudjátok verni a Lackey Rogue-ot. A lista hatékonyságát bizonyítja egyébként, hogy egy MartoBesnoto nevű játékos csupán 3 vereséggel jutott le Rank 3-ról Legendig ebben a szezonban. Ha szerettek Hunterrel játszani, de unjátok már a Mech archetípust, mindenféleképpen érdemes adnotok egy esélyt a Midrange-nek. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!