Griefing miatt kapott bant az amerikai játékos, állítása szerint jogtalanul

Griefing miatt kapott bant az amerikai játékos, állítása szerint jogtalanul

Szerinte mindössze két MM és egy véletlen teamkill után kapott Overwatch bant.

Sajnos az online játékok mondhatni velejárója a csalás, pontosabban a csalást használó játékosok, akik megkeserítik becsületes társuk életét. Minél népszerűbb egy játék, annál többen próbálnak tiltott programok segítségével előnyhöz jutni, így a CS:GO MM szerverein is könnyen összefuthatunk csalókkal, igaz koránt sem azon a szinten, mint amire gondolnánk.

A VAC persze amennyire csak tudja teszi a dolgát és persze Overwatch bannok is jönnek folyamatosan. Aki nem ismerné a rendszert, nem a Blizzard játékáról van szó, hanem a bizonyos feltételek teljesítése után a CS:GO-ban megnyíló egyfajta közösségi anti-cheat rendszerről, aminek segítségével az arra jogosult játékosok megnézhetik a bejelentett demókat és saját ítélőképességükre hagyatkozva küldhetnek egy visszajelzést a Valve-nak, hogy valóban csalt-e az illető.

Persze sokan nagyon elhamarkodottan döntenek egy-egy demóról, de mivel a Valve nem egy maréknyi ember visszajelzése alapján dönt az esetről, szinte biztos, hogy aki csalt, az megkapja a neki járó büntetést. Fel lehet azonban jelenti valaki griefing-ért is, ami annyit tesz, hogy szándékosan hátráltatja a saját csapatát, különböző módokon. Ezt még inkább nehezebb egy demó alapján kiszűrni, bár azért bőven van oylan eset, amin tisztán látszik, hogy valaki direkt hátráltatja társait. Griefing-ért kapott most bant egy amerikai játékos is, méghozzá Tylor "Drone" Johnson, akit leginkább az EnVy csapatából ismerhettek.

Mivel nem örök, csupán bő egy hónapos eltiltást kapott, biztosra vehetjük, hogy griefing miatt kapta a büntetést, ami miatt így nem csak a StarLadder Minor selejtezőket lesz kénytelen kihagyni, de gyakorlatilag július 11-ig minden játékból is. Sokan jogtalannak tartják, hogy ilyen eset miatt ne tudjon játszani a jelenlegi csapatával, másik viszont teljesen megérdemeltnek tartják a büntetést, hiszen minden bizonnyal nem alaptalanul kapta azt. Én is az utóbbi tábort erősítem, hiszen valaki komolyan gondolja a CS_t és ezzel keresi a kenyerét, akkor egy pusztán kedvtelésből játszott MM meccsen is tartania kell magát bizonyos íratlan szabályokhoz.

A StarLadder viszont megengedte számára, hogy egy másik profillal részt vehessen majd a negyedik Minor selejtezőn, az MM ban viszont minden bizonnyal ott csücsül majd július 11-ig Drone profilján.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!