Nagyobb csalódás az Astralis éra vége, mint a Trónok Harcáé

Vélhetően le fog csúszni az élről az Astralis, ezt véleményezte Thorin.

A legnagyobb e-sport történész, Duncan Shields, ismertebb nevén, Thorin rengeteg kritikával illeti az Astralist, s főleg azért, mert a Major óta - amit március 3-án nyertek meg - nem igazán bizonyították, hogy ők volnának a világ legjobbjai. A Blast Pro Series-en rendre megjelennek, de azokat formátumuk miatt nem sorolja a legnagyobb premier versenyek közé.

Való igaz, hogy a Blast Prok igen rövid versenyek. Nagyjából 1,5 napig tartanak, 6 résztvevő csapattal, végig Bo1-ekkel (kivéve a döntőt, ami Bo3). Ezzel szemben nézzük meg azokat a versenyeket, amiken nem lehet csak úgy végig csörtetni, hiszen elég hosszúak, s rengeteg erős kihívóval bírtak az elmúlt hónapokban:

  • StarSeries & i-League Season 7 (megnyerte a NA'Vi)
  • IEM Sydney (megnyerte a Liquid)
  • DreamHack Masters Dallas (szintén a Liquid nyerte meg)

A Liquid idén már 131 pályát játszott LAN-on és nyert két nagy versenyt is. A dánok még csak 65-nél tartanak, ennek nagy része a Major volt. Nem lehetsz a legjobb csapat, ha alig találkozol jó csapatokkal, és akkor is csak 5 bo1-et játszol velük havonta. Legalábbis Thorin ezt állítja. A tweet is utal arra, hogy a mai nap folyamán a HLTV ranglistáján vélhetően a Liquid átveszi a vezetést. Én azért óva intenék mindenkit attól, hogy az Esports Championship Series Season 7 és az ESL Pro League S9 előtt temessük a dánokat, hiszen mindkét versenyen jelen lesznek, s valami azt súgja, hogy ez a sok kritika igencsak fel fogja tüzelni őket.

"Nem nevezheted magadat a legjobbnak, ha ezt nem bizonyítod hónapokig" - Thorin

Thorin fő problémája, hogy Thorin-t már jól ismeri mindenki, a stílusa pedig a közösség nagy részének már-már irritáló lehet. Ezúttal az Astralist kérte számon, mert szerinte nem a legfontosabb versenyeken bizonyítják, hogy ők volnának a legjobbak. a Blast Pro egy elhanyagolható kaliberű torna a többi premier eseményhez képest, amiket viszont sorra kihagynak.

Az RFRSH Entertainment - ami egy e-sport média produkcióval foglalkozó cég - birtokolja a Blast Pro Series jogokat, valamint az Astralis stratégiai és kereskedelmi műveleteit irányítja, tehát a két brand halálos ölelésben van egymással. Jól látszódik, hogy a RFRSH jó nagy szeletet szeretne magának kihasítani az amúgy már leosztott piacból, s láthatóan előszeretettel szerveznek rá más nagyobb versenyekre, ami folyamatos döntéshelyzet elé állítja, többek között az Astralist.

Az ESL Pro League-t magyar nyelven is követhetitek majd június 18-tól! Tartsatok velünk, mert értékes nyereményekkel várunk majd Titeket!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!