Többszörös Major győztes játékosokkal indul majd a zárt selejtező - StarLadder EU Minor

Többszörös Major győztes játékosokkal indul majd a zárt selejtező - StarLadder EU Minor

Kialakult az európai zárt selejtező mezőnye.

Még élénken emlékszünk arra milyen volt a hangulat Katowicében, emlékszünk a döntőre, ahogy arra is, ahogyan az ENCE átgázolt a Liquid, majd a Na'Vi csapatán is. Szép lassan pedig már kopogtat az ajtón a StarLadder Major, hiszen kicsivel több, mint két hónap és máris 2019 második Major tornáján szurkolhatunk kedvenceinknek. Előtte azonban még a Minorokon is át kell vergődnie a csapatoknak, ami koránt sem lesz egy egyszerű menet.

Szép számmal akadtak magyar csapatok az online nyílt selejtezőkön, a zárt kvaliba azonban már nem sikerült bejutniuk. A 16 fős mezőnyben többszörös Major győztes játékosokkal is találkozhatunk, hiszen a csúfos Katowicei eredmény után a fnatic is a zárt selejtezőkből indul, illetve a hónapok óta szenvedő Virtus.pro is bejutott a zárt selejtezőbe, így NEO mellett az aranykori VP egy másik tagja, Snax is ott lehet majd a Majorön. Ehhez viszont olyan csapatokon kell még átrágnia magát a VP-nek, mint a már említett a fnatic, a BIG, a mousesports, a North vagy éppen a ScreaM-féle GamerLegion.

az európai zárt selejtezőbe jutott csapatok

Miután pár napja még 5v4-ben sem tudott nyerni a Virtus.pro, most pont a hazai rivális, a TaZ-t is sorai közt tudó Aristocracy ellen tudtak győzni Snaxék, de a zárt selejtezőben még ennél is nehezebb dolguk lesz. A fnatic nyilván nem szeretne még egy akkora pofonba belefutni, mint az év elején, a legnagyobb esélyesek mellett (mousesports, BIG, Heroic, OpTic, North) pedig az olyan csapatokról sem feledkezhetünk meg, mint a GamerLegion, a Sprout, a Windigo vagy a Valiance, akik bármelyik tier1 csapatnak okozhatnak majd fejfájást. 

Az európai zárt selejtező jövőhét hétfőn veszi majd kezdetét, mit gondoltok melyik nyolc csapat juthat majd tovább a Minorra?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!