"Hiszem, hogy újra a legjobbak leszünk" - gla1ve interjú

Az ECS média napján még bizakodó volt a dán irányító, az első meccsüket azonban rögtön el is bukták.

Nem a legjobb időszakát éli a kétszeres Major győztes Astralis, és most nem csak arra gondolok, hogy megelőzte őket a Liquid a HLTV ranglistáján, hanem a sorozatos kritikákra is. Most azonban bizonyíthatnak a dánok, ma kezdődik az ECS hetedik szezonjának döntője, aminek még a média napján adott interjút a dán csapat irányítója.

406 nap után taszítottak le titeket a trónról hogy éled ezt meg?

"Örülök neki, hogy ilyen sokáig sikerült elfoglalnunk az első helyet, és nagyon elégedettek vagyunk magunkkal, hogy ezt sikerült megcsinálnunk. Tudtuk, hogy keményen kell dolgoznunk, hogy a toppon maradjunk, és ezt meg is tettük. Most másodikok vagyunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy ismét elsők legyünk, és egy darabig ott is maradjunk."

A Miamiban és Madridban elszenvedett vereségek után volt bőven időtök kigondolni mi volt a baj, mire jutottatok?

"Miami borzasztó volt, majdnem minden meccset elvesztettünk. Az első kettőt nyertük, utána nagyon rossz napunk volt és mindent buktunk. Nem volt valami jó. Madrid egy fokkal jobb volt, eljutottunk a döntőig, de kikaptunk az ENCE-től. A BLAST formátuma számunkra nem a legjobb, mert szeretünk sokat készülni az ellenfelünkre, de Bo1-es meccseknél ezt nehéz összehozni. Változó, hogy mennyivel hamarabb tudod meg ki az ellenfeled és, hogy milyen pályán játszotok majd. A döntőre pedig szinte semmi időd sincs felkészülni. Őszintén szólva nem játszottunk jól. Amikor visszanéztem a meccset, szörnyen játszottunk, nagyon sok hibát ejtettünk. Az ENCE persze remek volt, és Aerial különösen, jó versenye és jó döntője volt, jól csináltak mindent, és főleg miattuk játszottunk rosszul, de amikor visszanéztem, taktikailag is rosszak voltunk."

A sok BLAST-os csalódás után, elég sok kritikát kaptatok az eredmények miatt, meg a szünetetek és a verseny választásaitok miatt is. Hogyan álltok ezekhez a kritikákhoz és hogyan éltétek meg ezt az időszakot?

"Mindent elolvastunk, és sok véleményt meg is értünk. Amikor visszanézünk az elmúlt három hónapra nem érezzük úgy, hogy ugyanolyan volt, mint az elmúlt év, szóval értjük honnét fúj a szél. Ugyanakkor az év elején azt akartuk így nézzen ki a naptárunk. Természetesen beszéltünk a dolgokról amiket Twitteren kaptunk. Próbálunk nyíltak lenni, semmit nem magunkban tartani. Most pedig csak a következő három versenyünkre koncentrálunk."

Most éppen az ECS média napján vagyunk, és holnap kezdődik a torna. A nagy szünet után, hogy érzitek, készen álltok, felkészülve érkeztetek ide?

"Igen. Sokat gyakoroltunk, volt egy öt napos bootcampünk. Sok stratégián átmentünk, megbeszéltük mit kell kitörölnünk a repertoárunkból különböző pályákon, mit kell megtartanunk és miben kell fejlődnünk. Szerintem ez sokat segített. Most már csak ott kell lennünk, felkészülni egyénileg, és lelőni az ellenfeleinket."

Beszéltünk a ranglistán elbitorolt első helyetekről, a közösség által felhozott kritikákról, ez helyez rátok plusz nyomást?

"Igen, természetesen, van nyomás, a közösségi médiában kapott kritikák pedig egy kis plusz stresszt jelentenek. Meg kell fontolnunk, hogyan kezeljük ezt. Sokszor játszottunk már nagy nyomás alatt, és tudjuk, hogyan lehet felülkerekedni. Ha jól kezdünk, és fókuszáltak maradunk egész nap, hiszem, hogy jól fogunk teljesíteni, de majd meglátjuk. Egy ideje nem nyújtottuk a legjobbunkat."

Egyéni problémaként írnád le ezt a dolgot, vagy sokkal inkább egyfajta hullámvölgyként a teljesítményetekben?

"Inkább utóbbi. Mindenki karrierjében vannak hullámvölgyek, amik után újra stabilizálódnak a dolgok. Mi most éppen lejtmenetben vagyunk, de hiszem, hogy újra a legjobbak leszünk nagyon hamar és újra a régi formánkat hozzuk majd. Nem mondom, hogy teljesen kiestünk a formánkból, csak kicsit ingadozunk mostanában. Sokszor látom még a hibákat a gyakorlások során is, de már várom az ECS mérkőzéseinket."

Első ellenfeletek a FURIA lesz BO1-ben. Mit gondolsz, hogyan megy majd a mérkőzés?

"Érdekes meccs lesz az biztos, úgy gondolom nagyon teljesítenek mostanában. Izgatottan várom már, hogy kiderüljön milyen pályán játszunk majd, hiszen sok közös pályánk van. Nagyon jó csapat összességében, van néhány igazán erős játékosuk, nagyon várom már a meccsünket."

Mostanra viszont már tudjuk, hogy hiába a rengeteg felkészülés, a FURIA erősebbnek bizonyult a két csapat meccsén, ráadásul Nuke-on játszottak. Már pedig az Astralis a nehezebbnek tűnő csoportban van, tehát nem lesz könnyű dolguk, ha nem szeretnének kiesni már a csoportkörökben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!