A Blizzard jegeli a StarCraft FPS-t - A devek a Diablo 4 és Overwatch 2 kódját hegesztik majd

A Blizzard jegeli a StarCraft FPS-t - A devek a Diablo 4 és Overwatch 2 kódját hegesztik majd

StarCraft FPS helyett Overwatch 2 és Diablo 4. Jó csere volt.

Idén a Blizzard nem  arról volt híres, hogy nagyszerű játékokat adott ki. Inkább arról szólt az egész, hogy felmondtak 800 dolgozónak, a részvényesek rekordmennyiségű bevételt realizáltak és az egyik legnagyobb vicctéma persze a Diablo mobil verziójának bejelentése, ami legjobb esetben is felemás fogadtatást kapott a közösségtől. Persze jöttek a válaszok a Blizzard marketing osztályától, hogy ez csak egy kis átalakítás, hogy ez nem befolyásolja a dolgok menetét, de azért ebben az évben bőven érződik, hogy valami nincs rendben. A Hearthstone Ben Brode távozása óta elég erős negatív tendenciákat mutat, mind nézettség, mind pedig bevételek szempontjából. Az új WoW kiegészítő az elején jól indult, viszont gyorsabban eljutott a kifulladási szakaszig, mint a Warlords of Draenor. Az persze jó kérdés, hogy a hivatalos Classic mit hoz majd, de a Battle for Azeroth nem váltotta be a hozzá fűződő részvényesi elvárásokat. Most pedig ismét kaptunk egy érdekes hírt, ami egyszerre jó és rossz hír is egyben. A devek éppen a Diablo 4 és Overwatch 2 játékra fordítanak leginkább figyelmet, viszont ebből kifolyólag a már belengetett StarCraft FPS játék polcra kerül.

A projektet anno még úgy jellemezték, hogy "olyan játék lesz mint a Battlefield de a StarCraft univerzumban". Akkor arról volt szó, hogy egy Terran katonával irtjuk majd a végtelen mennyiségű Zerg dögöket és a játék leginkább a PVE oldalra helyezi majd a hangsúlyt. Vagyis helyezte volna, hiszen felröppent a hír, hogy az egész ment a levesbe. A vezetők úgy döntöttek, hogy az új StarCraft inspirálta játék jégre kerül. Viszont a játék fejlesztői nem kerülnek lapátra, szinte mindenki a Diablo 4 és a Overwatch 2 programozói közé kerül. Az új vezetés úgy gondolja, hogy ezen két játék az, ami a cég zászlóshajója lesz a következő években. A Blizzard a következőket nyilatkozta, amikor a Kotaku megkereste őket.

"Folyamatosan döntéseket hozunk a cégen belül, ezek bizony sokszor lehetnek többértelműek, amivel nem mindig ért egyet a közösség. A legtöbbször ezen határozatok azt segítik elő, hogy a játékosaink a lehető legjobban érezzék magukat, még akkor is, ha sokszor nem értik mit miért teszünk."

Egyébként az mindenképpen jó hír, hogy a Diablo 4 és az Overwatch 2, a friss fejlesztői gárdának köszönhetően akár még idén a polcokra kerülhet. Legalábbis a tervek szerint ez így lesz majd, de az tuti, hogy a BlizzCon keretein belül valami infót kapunk erről. Összegezve tehát az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Sírunk mert nem bújhatunk Jim Raynor bőrébe, hogy egyszemélyes hadseregként mentsük meg a világot. Viszont két szeretett és fontos játék kaphat így folytatást, amire már nagyon sok rajongó vár.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!