Hirdetés

A Blizzard jegeli a StarCraft FPS-t - A devek a Diablo 4 és Overwatch 2 kódját hegesztik majd

Ben | 19/06/07 13:36
Cikk mentése

StarCraft FPS helyett Overwatch 2 és Diablo 4. Jó csere volt.

Hirdetés

Idén a Blizzard nem  arról volt híres, hogy nagyszerű játékokat adott ki. Inkább arról szólt az egész, hogy felmondtak 800 dolgozónak, a részvényesek rekordmennyiségű bevételt realizáltak és az egyik legnagyobb vicctéma persze a Diablo mobil verziójának bejelentése, ami legjobb esetben is felemás fogadtatást kapott a közösségtől. Persze jöttek a válaszok a Blizzard marketing osztályától, hogy ez csak egy kis átalakítás, hogy ez nem befolyásolja a dolgok menetét, de azért ebben az évben bőven érződik, hogy valami nincs rendben. A Hearthstone Ben Brode távozása óta elég erős negatív tendenciákat mutat, mind nézettség, mind pedig bevételek szempontjából. Az új WoW kiegészítő az elején jól indult, viszont gyorsabban eljutott a kifulladási szakaszig, mint a Warlords of Draenor. Az persze jó kérdés, hogy a hivatalos Classic mit hoz majd, de a Battle for Azeroth nem váltotta be a hozzá fűződő részvényesi elvárásokat. Most pedig ismét kaptunk egy érdekes hírt, ami egyszerre jó és rossz hír is egyben. A devek éppen a Diablo 4 és Overwatch 2 játékra fordítanak leginkább figyelmet, viszont ebből kifolyólag a már belengetett StarCraft FPS játék polcra kerül.

A projektet anno még úgy jellemezték, hogy "olyan játék lesz mint a Battlefield de a StarCraft univerzumban". Akkor arról volt szó, hogy egy Terran katonával irtjuk majd a végtelen mennyiségű Zerg dögöket és a játék leginkább a PVE oldalra helyezi majd a hangsúlyt. Vagyis helyezte volna, hiszen felröppent a hír, hogy az egész ment a levesbe. A vezetők úgy döntöttek, hogy az új StarCraft inspirálta játék jégre kerül. Viszont a játék fejlesztői nem kerülnek lapátra, szinte mindenki a Diablo 4 és a Overwatch 2 programozói közé kerül. Az új vezetés úgy gondolja, hogy ezen két játék az, ami a cég zászlóshajója lesz a következő években. A Blizzard a következőket nyilatkozta, amikor a Kotaku megkereste őket.

"Folyamatosan döntéseket hozunk a cégen belül, ezek bizony sokszor lehetnek többértelműek, amivel nem mindig ért egyet a közösség. A legtöbbször ezen határozatok azt segítik elő, hogy a játékosaink a lehető legjobban érezzék magukat, még akkor is, ha sokszor nem értik mit miért teszünk."

Egyébként az mindenképpen jó hír, hogy a Diablo 4 és az Overwatch 2, a friss fejlesztői gárdának köszönhetően akár még idén a polcokra kerülhet. Legalábbis a tervek szerint ez így lesz majd, de az tuti, hogy a BlizzCon keretein belül valami infót kapunk erről. Összegezve tehát az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Sírunk mert nem bújhatunk Jim Raynor bőrébe, hogy egyszemélyes hadseregként mentsük meg a világot. Viszont két szeretett és fontos játék kaphat így folytatást, amire már nagyon sok rajongó vár.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?